Snimila: Biljana Blivajs/Cropix
FIT DO LJETA

Šećer na kraju: za kritične ženske točke koristimo samo tijelo, bez rekvizita!

Ako ste slijedili Larine savjete i odvojili desetak minuta dnevno za sebe, sada su vaši mišići već lijepo zaobljeni, a i u kilaži se primijeti razlika. Razlog više da nastavite s vježbanjem i uravnoteženom prehranom!

Piše: Ivana Krnić • Snimila: Biljana Blivajs/Hanza Media


Došli smo do posljednjeg seta vježbi koje je za vas pripremila studentica kineziologije Lara Santini. Uz dobru vjeru da ste se pridržavali njezinih savjeta i odvojili desetak minuta dnevno za sebe, sada su vaši mišići već lijepo zaobljeni, a vjerojatno ste i tjelesnu masu, uz vježbanje te umjerenu i zdravu prehranu doveli do idealne. Iza nas je tako gotovo 30 različitih vježbi koje su bile namijenjene za cijelo tijelo. Naravno, u prvom se redu tiču kritičnih ženskih zona - stražnjice, trbuha, "zastavica" na tricepsima...

- Vježbe koje donosimo u ovom broju također su za cijelo tijelo. Naravno, opet radimo s vlastitim tijelom, bez rekvizita. Možete slobodno kombinirati sve vježbe koje smo radili - kaže Lara i dodaje kako se intenzitet može povećati tako da s početnih dva do tri treninga tjedno sada bez većih problema prijeđete na pet treninga.

Također, vrijeme nam ide naruku i preporučljivo je da treninge odradite na zraku. Ne libite se tako vožnje biciklom, dugih šetnji, rolanja, planinarenja, igranja badmintona... Slobodno dajte mašti na volju i zasigurno ćete pronaći nešto u čemu uživate.

Dodatni plus je to što je besplatno i nitko vam ne određuje vrijeme kada morate odraditi trening. Osim toga, ljeto nam je na vratima i bliži se trenutak skidanja višestrukih slojeva odjeće kojima smo do sada prekrivali "zimsko" tijelo. Tako radi vlastitog zadovoljstva odvojite malo vremena za sebe, a čak i ako imate savršeno tijelo, vježba je dobra za zdravlje, održavanje forme, ali i za oslobađanje od stresa koji, vjerujemo, svi itekako nakupimo tijekom izvršavanja svojih svakodnevnih obaveza.

A da se sve može uz rad i malo volje, pokazuje nam i naša Lara, koja je od prvog broja, u kojem vas je vodila kroz vježbe, pa do danas dobila brojna priznanja i medalje. Samo ovog mjeseca okitila se državnim i europskim zlatom u body buildingu! Na tome ti Lara čestitamo!

UZ OVE VJEŽBE SLOBODNO MOŽETE KOMBINIRATI SVE KOJE SMO DO SADA RADILI, SAMO POVEĆAVAJTE INTENZITET: VJEŽBE SE IZVODE U TRI DO PET RUNDI, I TO TAKO DA SE RADI 40 MINUTA, A 20 SEKUNDI ODMARA


1. Visoki plank i plank na laktovima

Saviti laktove pod kutem od 90 stupnjeva u visini ramena te potom podignuti tijelo oslanjajući se samo na podlaktice i nožne prste.

Leđa moraju ostati što ravnija.

Napnite mišiće trbuha i lagano ga uvucite, a noge neka budu ravne, napete i skupljene.

Stražnjica treba biti stisnuta.


2. Jednonožni hip thrust

Legnemo na pod, a noge savijemo u koljenima te se punim stopalima oslonimo na pod.

Jednu nogu opružimo u zrak i potom radimo podizanje drugom nogom, a pritom se upiremo iz pete oslonjene noge.



3. Iskorak u stranu

Zauzmemo uspravni položaj, a potom napravimo iskorak u stranu.

Oslonac treba biti na nozi koja je pogrčena i punim stopalima smo na podlozi.

Potom se blago odgurnemo i vratimo u početni položaj.


4. Sklopka

Tijelo moramo držati paralelno s podlogom, s tim da nam je oslonac na rukama.

Privlačimo noge i potom se ponovno opružamo.


5. Ležeće odnoženje

Vježbu počinjemo tako da legnemo na bok.

Oslonimo se na lakat jedne ruke te radimo odnoženje.

Nogu podižemo opruženo, a stopalo držimo flektirano.


6. Trčanje u mjestu

Stanemo u uspravni položaj i trčimo u mjestu podižući koljena visoko uz naizmjenični rad rukama.


ČITAJTE I:

Linker
25. travanj 2024 23:45