Spremni? Hajde pa nije tako teško, a stvarno se isplati!
 Biljana Blivajs / CROPIX
FIT DO LJETA

5 super vježbi: pripremite ruke za kratke rukave

Nastavljamo s Larom Santini, studenticom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i osobnom trenericom, u sportskom duhu odbrojavati dane do početka najljepšeg godišnjeg doba. Ostala su nam 92 dana da se dovedemo u top formu, a nizu vježbi dodajemo one za ruke.

Piše: Ivana Krnić • Snimila: Biljana Blivajs/Hanza Media


Ako ste bili dovoljno ustrajni i poslušali naše prethodne savjete, sigurni smo da ste već u laganoj formi i spremni za nove vježbe.

Nakon što nam je osobna trenerica i studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Lara Santini pokazala vježbe za zagrijavanje cijelog tijela, ovaj put se baziramo na ruke. Dovoljno je, dakle, malo volje i jedna guma kao rekvizit.


Jednostavno, ali učinkovito


Vježbe su vrlo jednostavne, ali daju odlučne rezultate. Ako ste ustrajni, ruke će vam postati lijepo oblikovane, suvišne masnoće će se otopiti, a pojavit će se izraženiji mišići.

NE TREBA VAM PUNO VREMENA: IZVODI SE TRI DO PET KRUGOVA, UZ 15 PONAVLJANJA SVAKE VJEŽBE.

Naravno, samo vježbanje nije dovoljno, treba voditi računa i o pravilnoj prehrani, koja u ovo toplije vrijeme mora biti lagana, uz pojačan unos voća i povrća.


Nije sve samo u vježbanju

Također, za hidrataciju je vrlo važna dovoljna količina vode. Što se tiče ovog niza vježbi, neće vam oduzeti puno vremena. Riječ je o tri do pet krugova uz 15 ponavljanja svake vježbe. Već je došlo vrijeme i da se poveća broj treninga, tako da osim vježbi koje ovdje pokazujemo, koje bi trebalo izvoditi tri puta tjedno, slobodno ubacite i vježbe koje smo pokazali ovdje. Imajte na umu da je ljeto sve bliže pa je i sve manje vremena da postanemo fit do vrućih dana. A to nam je cilj, zar ne?


Linker
21. travanj 2024 14:26