SHUTTERSTOCK
dobitna kombinacija

Magičan sastojak koji bismo trebali dodati jajima ako se želimo riješiti sala na trbuhu

Opće je pravilo za doručak - pruža li vam zdrave masti, dobre proteine, minerale i vitamine te umjerene ugljikohidrate?

Kada govorimo o zdravoj hrani za doručak, jaja su jedna od najsvestranijih. Bilo da volite kajganu, jaja na oko ili poširana jaja, možete svoj obrok učiniti još boljim ako vam je cilj izgubiti koje kilogram. I to samo dodavanjem jednog hranjivog zelenog lisnatog povrća - špinata.


Dulje ćete biti siti

Špinat je, naime, prepun hranjivih tvari koje potiču mršavljenje i može se lako dodati mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadržaj vlakana u špinatu pomoći će vam da dulje ostanete siti, što može spriječiti prejedanje tijekom dana. Osim toga, špinat jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u tijelu koja bi mogla spriječiti gubitak težine.

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptid YY), koji smanjuje apetit i potiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tijekom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, kao što su jaja, ali i riba, nemasno meso i grah, idealna je ako pokušavate skinuti koji kilogram viška oko struka.

Pazite samo da ne dodajete previše soli, maslaca ili drugih visokokaloričnih začina.

image
SHUTTERSTOCK

Trbušno salo

Pokazalo se da je špinat i najbolje povrće za skidanje masnih naslaga s trbuha. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve to je povezano smanjenjem masnog tkiva na trbuhu.

Skidanje sala s trbuha može biti frustrirajuć proces, ali se ne može požuriti. Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahtijeva promjenu načina života i prehrambenih navika. Na primjer, uključivanje više vlakana i proteina u prehranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodanog šećera te redovito vježbanje mogu biti odlične opcije za početak.

Linker
13. veljača 2024 00:41