SHUTTERSTOCK
probajte

Vježbanje u vodi napada masno tkivo, jača mišiće i popravlja raspoloženje

Rezultati za cijelo tijelo više su nego povoljni

Voda je osam puta gušća od zraka pa je specifičnost vježbanja u njoj da pruža veći otpor. To znači da će svaki izvedeni pokret u vodi snažnije aktivirati mišiće i tako će se potrošiti i više kalorija. Što je voda dublja, povećava se i otpor, pa tako samo pola sata vježbanja u vodi zbog svih se fizičkih zakonitosti može izjednačiti s dva sata vježbanja na suhom.

image
SHUTTERSTOCK

Limfna drenaža

Osim što jača i osnažuje mišiće, vježbanje u vodi pojačava perifernu mikrocirkulaciju te masira tijelo stvarajući efekt limfne drenaže. Limfna drenaža je postupak protiv tvrdokornog celulita pa je ovo još jedna u nizu pogodnosti vježbanja u vodi. Rezultati za cijelo tijelo više su nego povoljni, a prednost je i to što je opasnost od ozljeda svedena na minimum jer zbog otpora vode nema naglih pokreta ni pritiska na zglobove.

Kontinuiranim prakticiranjem vježbanja u vodi poboljšava se kondicija, osnažuje imunitet, podiže razina energije, poboljšava kapacitet pluća te se, uz pravilnu, mediteransku prehranu, zagarantirano reducira masno tkivo, popravlja raspoloženje, smanjuje stres i postiže bolji san.

Linker
27. travanj 2024 07:20