Emily Ratajkowski

 JEREMY SMITH/IMAGESPACE/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA JEREMY SMITH/IMAGESPACE/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA
ukradite ideju

Sad nam je sve puno jasnije! Usvajamo pet navika uz pomoć kojih Emily Ratajkowski ostaje u top formi

Suprotno mišljenju da broji svaku pojedenu kaloriju ili provodi rigoroznu dijetu kako bi zadržala vitkost, ova popularna 32-godišnjakinja i majka dvogodišnjaka preferira ravnotežu

Emily Ratajkowski, američki model i glumica koju mnogi pamte još od pojavljivanja u spotovima Love Somebody, grupe Maroon 5 i Blurred Lines Robina Thickea, svojim vrućim fotografijama i videozapisima na kojima redovito pokazuje zategnute trbušne mišiće i noge, oduševljava fanove na društvenim mrežama. Jedne od takvih su i nedavno objavljene fotografije u kupaćem kostimu s kojim je glumica iz filma Gone Girl pridobila milijune lajkova.

Umjerenost kao ključ

Suprotno mišljenju da broji svaku pojedenu kaloriju ili provodi rigoroznu dijetu kako bi zadržala vitkost, ova popularna 32-godišnjakinja i majka dvogodišnjaka preferira ravnotežu, ostaje aktivna i nije previše opsjednuta time kako izgleda. Usvajamo ova razmišljanja i donosimo pet navika uz pomoć kojih Emily ostaje u formi. Također, donosimo i razmišljanja zdravstvenih stručnjaka o njezinom životnom stilu.

Pet Emilynih navika i što o njima kažu stručnjaci

1. Pije sok od kurkume i cikle

- Važno mi je osjećati se dobro zbog onoga što jedem. Volim kurkumu i sokove od cikle - izjavila je za New York Times.

Što kaže stručnjak:

- Kurkuma je poznata kao jedan od najstarijih antioksidansa. Probajte zlatno mlijeko ili dodajte kurkumu žitaricama poput riže s vremena na vrijeme kako biste iskoristili njezine dobrobiti - savjetuje dijetetičarka Destini Moody i dodaje da sok od cikle sadrži nitrate koji su korisni za zdravlje srca te pomažu proširiti krvne žile. Uz dobrobiti koje ostavlja na krvožilni sustav, konzumacija cikle može pomoći i u izvedbi u teretani. Mnogi olimpijci konzumiraju sok prije samog natjecanja kako bi poboljšali dostupnost kisika i performanse izdržljivosti.

2. Puno kuha

Budući da puno kuham, znam koliko šećera, soli i ostalih sastojaka unosim u svoje tijelo - izjavila je za časopis Elle.

Što kaže stručnjak:

- Problem s jedenjem u restoranima je taj što vas mogu natjerati da im se iznova vraćate što zbog bogate ponude ukusne hrane i činjenice ponude izdašnih porcija. Suprotno tome, doma ćemo pojesti znatno manju količinu i imat ćemo kontrolu nad upotrijebljenim sastojcima tijekom same pripreme obroka - govori Moody.

3. Voli grupne treninge

Manekenka voli aktivnosti na otvorenom poput šetnje i planinarenja, ali kada ode u teretanu, preferira grupne treninge.

- Jedna sam od onih osoba koja ako sama odem u teretanu, šansa da ću uistinu vježbati je 50 posto. Zato, grupni treninzi ostavljaju veći učinak na mene - rekla je.

Što kaže stručnjak:

- Na treningu obično varira broj sudionika koji su u različitim fazama svog wellness putovanja - navodi certificirana instruktorica fitnessa i trenerica Nadia Murdock i dodaje ova spoznaja može pomoći kod osjećaja nelagode koji kod nekih dolazi s prvim ulaskom u teretanu.

- Većina treninga uvijek će nuditi modifikacije uz pomoć kojih ćete se osjećati ugodno, bez obzira na razinu vaše kondicije. Na kraju, energija i okruženje mogu doista pomoći držati vas motiviranima i onda kada osjećate da ne možete nastaviti dalje – zaključuje.

4. Prakticira Zumbu

- Jedna sam od onih koja će lako postati brbljava. Kod Zumbe je sjajno to što me glazba drži usredotočenom i u zoni - rekla je za InStyle.

Što kaže stručnjak:

- Čvrsto vjerujem da Zumba može biti učinkovita tjelovježba, ali bi je svakako trebalo upotpuniti s nekim oblikom treninga snage. Zumba može raditi na nizu različitih mišićnih skupina, poboljšati zdravlje srca, održati dobar kardiovaskularni dišni sustav, kao i pomoći u oslobađanju od stresa - kaže Murdock.

5. Obožava plesati

TikTok kanal Ratajkowski obiluje snimkama plesa.

Što kaže stručnjak:

- Ples je oblik samo izražavanja i odličan način za oslobađanje od stresa - objašnjava Murdock te dodaje što je stres manji, osoba će bolje spavati, kontrolirati tjelesnu težinu, imati manje napetosti i biti općeg, dobrog raspoloženja.

- Osim toga, vidjet ćete poboljšanje mišićne snage i aerobne kondicije. Ples je odličan za izdržljivost, fleksibilnost i bolju koordinaciju – zaključuje Murdock.

Linker
26. travanj 2024 20:47