Stres i umor utječu i na vezu i brak. Doskočite ovom problemu na vrijeme...
 Foto: iStock
Prirodan magnezij

Ovaj moćan mineral pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti!

11. listopad 2017.
Iako postoje brojni dodaci prehrani koji sadrže magnezij, najbolje ga je u tijelo unijeti hranom i vodom.

 

Ispunjavanje brojnih svakodnevnih obaveza izravno utječe na povećanje razine stresa i kod djece u školi i kod odraslih osoba. Postoje brojne tehnike i načini borbe protiv stresa, ali gotova svaka uključuje uzimanje magnezija, jednog od najvažnijih minerala koji sudjeluje u više od 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma.

Magnezij opušta mišiće, doprinosi normalnom radu živčanog sustava te normalnim psihološkim funkcijama, poput koncentracije, učenja, pamćenja i rasuđivanja.

 

Što jesti i piti

Neki od ključnih uzročnika stresa su umor i iscrpljenost, koje s hladnijim danima i eventualnim prehladama, upalama ili 'malom snagom' donosi jesen. Upravo magnezij doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. On sudjeluje u staničnim reakcijama pri kojima se stvara energija pa su tako umor i iscrpljenost često posljedica nedovoljnog unosa magnezija u dnevnoj prehrani. Deficitom magnezija dolazi do brojnih problema u organizmu.

Uravnotežena i raznovrsna prehrana osmišljena je upravo s ciljem zadovoljavanja preporučenog dnevnog unosa vitamina i minerala i ostalih hranjivih tvari. Brojna istraživanja ukazuju na nedostatk magnezija u prehrani ljudi zapadne civilizacije.

Prirodna mineralna voda Mg Mivela u borbi sa stresom nam može poslužiti kao idealan izvor magnezija. Naime, preporučeni dnevni unos magnezija je 375 mg, a 1 litra Mg Mivele sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala.

Važno je znati da nije svaki izvor magnezija u probavnom sustavu jednako iskoristiv. Mg Mivela je po svom specifičnom sastavu, u nutritivnom smislu, odličan prirodan izvor magnezija. Također, što je iznimno važno, pijenjem vode od jutra do večeri, hidriramo organizam, kontinuirano ga opskrbljujući ovim životno važnim mineralom.

Kako bismo tijelo opskrbili dnevno potrebnom količinom magnezija, idealno je odabrati vodu bogatu magnezijem. Mg Mivela je prirodna mineralna voda koja sadrži 343 mg magnezija u topivom obliku, pa ga organizam lako apsorbira u krvotok te ga može iskoristiti za vitalne životne funkcije ne izazivajući laksativan učinak.

Preporučena dnevna doza

Iako postoje brojni dodaci prehrani koji sadrže magnezij, najbolje ga je u tijelo unijeti pravilnom prehranom, što znači namirnicama koje su prirodno bogate magnezijem. Kada se konzumira magnezij koji je prirodno sadržan u mineralnoj vodi, on je tijelu na raspolaganju u svom prirodnom mediju. Drugim riječima, magnezij otopljen u vodi tijelo lakše apsorbira, za razliku od nekih sintetskih dodataka prehrani koji mogu biti teže iskoristivi ili imati određene popratne učinke.

Zbog specifičnosti cjelokupnog sastava vode, prirodni magnezij u Mg Miveli ne izaziva laksativni učinak na probavu, jer ne adrži veliku količinu sulfata.

Pored vode koja sadrži magnezij, poput Mg Mivele, u hrani ga možete naći u zelenom lisnatom povrću, mahunarkama, sjemenkama, orašastim plodovima i integralnim žitaricama.

 

Posebnost Mg Mivele je i ta, što jedina na tržištu prirodnih mineralnih voda dolazi u dvije verzije - gazirana i blago gazirana, a predstavlja idealno rješenje za preporučenu dnevnu dozu magnezija uz blagotvoran učinak na zdravlje. U njenom osvježavajućem okusu i blagotvornim učincima magnezija mogu uživati svi, bez obzira na dob ili spol. Isprobajte!

 

 

Teme
Linker
19. prosinac 2020 06:04