Kako su povezani vagina i ananas?

 SHUTTERSTOCK
zanimljivo

Sve više žena jede ovo voće kako bi im vagina imala ‘bolji okus‘, a stručnjaci su otkrili ima li to smisla

Vrijedno je napomenuti da ne postoji pravilo o tome kakvog mirisa ili okusa neka vagina treba biti

Uzimajući u obzir kako šparoge mokraći mogu dati oštar miris, sasvim je normalno zapitati se utječe li hrana na tekućine koje se luče iz vagine. Pitanje okusa može postati još važnije tijekom oralnog seksa. Zapravo, želja za poboljšanjem okusa vagine iznjedrila je mnoštvo urbanih legendi o hrani i pićima koji to čine. Mnoge u tom pogleda zanima moć ananasa. Točnije, može li ananas doista zasladiti okus vagine?

Prvo, vrijedno je napomenuti da ne postoji pravilo o tome kakvog mirisa ili okusa neka vagina treba biti. Isto tako, ukus je subjektivan, pa ono što bi jedan pružatelj oralnog seksa mogao smatrati ugodnim, drugi ne mora. Baš zbog toga nema nikakvog razloga da se počnete petljati s okusom (ili mirisom) svoje vagine. Unatoč tome, mainstream kultura je nažalost natjerala mnoge žene da misle drugačije.


Kako ananas utječe na okus i miris vagine?

- Ljudi su fascinirani temom jedenja ananasa kako bi promijenili okus svoje vagine jer smo skloni biti previše opterećeni time kako mirišemo i kakav okus imamo tijekom seksa - kaže seksologinja Rebecca Alvarez Story, osnivačica seksualnog wellnessa Bloomi.

Zapravo, istraživanje provedeno 2019. na 1000 žena pokazalo je da je dvije trećine njih odbilo seks zbog zabrinutosti oko mirisa vagine. Ali, opet, vagina ne treba mirisati ili imati posebno sladak, cvjetni ili bilo kakav drugi okus.

- To je vagina, a ne piña colada - rekla je ginekologinja dr. med. Jen Gunter.

Ipak, vaš životni stil, odnosno ono što jedete, može utjecati na okus vaš vagine. Naime, hrana može utjecati na vaginalni pH tako što podržava rast zdravih bakterija ili otežava. Zato je raznolika prehrana bogata voćem, povrćem i fermentiranom hranom općenito povezana sa zdravom vaginom, dok bi prehrana s nedostatkom tih nutrijenata mogla dovesti do neravnoteže u bakterijama, a možda i drugačijeg okusa.

image
SHUTTERSTOCK

Iako ne postoje posebne studije o povezanosti između jedenja ananasa i vagine koja ima dobar okus, postoji istraživanje o tome da fermentirani sok od ananasa može pomoći u rastu zdravih vaginalnih bakterija, baš kao što to mogu učiniti jogurt i kombucha. S obzirom na to vagini odgovaraju zdrave bakterije, one bi mogle spriječiti da vagina poprimi čudniji ili jači miris od uobičajenog.

- Iskusni kušači navode da konzumacija slatkog voća, povrća i bilja, pojačava slatki okus vaginalne tekućine i ejakulata. Isto tako, ističu da pušenje, kofein i prerađena hrana mogu rezultirati gorčim okus vagine - kaže seksologinja Jess O‘Reilly.

Ono što se može utvrditi iz navedenih istraživanja i komentara stručnjaka je da zdravi način života ima brojne dobrobiti za vašu vaginu, a ananas može biti dio toga. Konzumiranje ananasa ima mnoštvo zdravstvenih dobrobiti, poput borbe protiv upala, jačanje imunološkog sustava i hidratacija. No, to ne znači da samo ananas može učiniti čuda.

- Ako počnete osjećati loš miris ili miris nalik na ribu u vagini, to bi mogao biti znak nekog zdravstvenog stanja, poput infekcije ili bakterijske vaginoze - kaže ginekologinja dr. med. Amy Raskin.

Dakle, ako primijetite bilo kakvu veliku promjenu mirisa u odnosu na vaš uobičajeni miris, bilo bi dobro da se obratite svom liječniku.

I zapamtite: Normalno je osjećati se pomalo neugodno tijekom prvog seksualnog odnosa s novim partnerom, ako ste previše usredotočeni na to kako vaše tijelo izgleda ili kakvog vam je okusa vagina, otežavate si opuštanje i uživanje u oralnom seksu. Ali ako samo održavate dobru higijenu, posebno prije seksa, možete biti sigurni da je vaša vagina sasvim dobrog okusa.

Linker
05. ožujak 2024 22:54