Ženska masturbacija

 SHUTTERSTOCK
Iz prve ruke

Isprobala sam kako je to imati jedan orgazam dnevno mjesec dana - i to je potpuno promijenilo moj seksualni život

Američka novinarka Lisa Fogarty napravila je super zdravi eksperiment, svaki dan je imala orgazam

Kad se radi o novim trendovima u zdravlju i wellness, za sebe mogu reći da sam poput profesionalnog laboratorijskog štakora spremnog na sve. Dopustila sam da mi stručnjaci za akupunkturu ubadaju iglice u čelo, da laser prodre 13 milimetara u moj abdomen kako bi rastopio salo, čak sam bila i na laserskom sužavanju vagine. Pa, ipak, nekako sam propustila napraviti najjednostavniji, najispunjavajući i super zdravi eksperiment, a još k tome i posve besplatan, za muškarce i žene: priuštiti si jedan orgazam dnevno – govori američka novinarka Lisa Fogarty.


Ovo je njezino iskustvo

Ali prvo činjenice. Orgazam je, kao što svi znamo, onaj eksplozivni, blaženi trenutak kad se vagina steže u intenzivnim i neopisivo ugodnim valovima.

- Ali orgazam je i mnogo više od toga. Prilikom orgazma dolazi do lučenja velike količine hormona među kojima su oksitocin, estrogen i testosteron – kaže dr. Rachel Carlton Abrams, autorica knjige Bodywise: Discovering Your Body's Intelligence for Lifelong Health and Healing. Orgazmi su najbolji lijek koji možete zamisliti za održavanje hormonalne ravnoteže, smanjenje anksioznosti, poboljšanje seksualnog života, kao i za kvalitetniji san zahvaljujući lučenju serotonina do kojeg dolazi za vrijeme orgazma. Štoviše, orgazmi vas mogu učiniti ljubaznijom i ugodnijom osobom te osobom koja će jednog dana možda proslaviti 99. rođendan uspinjući se na Himalaju (možemo malo i sanjariti, zar ne?).

- Jedan orgazam svaki dan učinit će vas sretnijim – kaže ginekolog i opstetičar dr. Draion M. Burch.

- Orgazmi potiču lučenje dopamina koji izaziva osjećaj sreće i ugode. Svakodnevni orgazmi mogu smanjiti razinu stresa, a to će pozitivno utjecati na vaše opće stanje na mnogo načina (snižavaju razinu kortizola, smanjuju tjelesnu težinu, povećavaju plodnost...). Kad doživljavate orgazam, ubrzava se rad srca, a to pomaže u jačanju srčanog mišića i snižavanju krvnog tlaka. Sve u svemu, svakodnevni orgazmi mogu dovesti do dužeg životnog vijeka, a da ne spominjemo da jačaju imunološki sustav – navodi dr. Burch.

S obzirom na to da samo jedna četvrtina žena doživljava orgazam samo putem snošaja, to iziskuje mnogo ponavljanja: drugim riječima, osim ako nemate partnera s neograničenom količinom energije i vremena da vam svakodnevno priušti orgazam, morat ćete uzeti stvari u svoje ruke. Doslovno. Masturbacija nije opcija već put prema uspjehu i sreći.

Ja sam supruga i majka dvoje djece mlađe od 5 godina koja radi od kuće. Niti jedna od tih uloga ne dopušta da u tri sata poslijepodne ostavim sve što radim, kažem "ma dovraga s tim" i zatvorim se u spavaću sobu na 20 minuta s vibratorom. Da ne spominjem da uopće nemam vibrator. S 13 godina otkrila sam sve što mi je potrebno da doživim orgazam sama – a to je moja desna ruka, stimulacija klitorisa i pet do deset minuta nasamo (da mjerila sam i vrijeme).

S obzirom na moju situaciju, prvi izazov s kojim sam se susrela pokušavajući izvesti to da svaki dan doživim orgazam bio je pronalaženje vremena za to i tada sam shvatila da ću to morati činiti nakon što djeca odu na spavanje, u 8 sati navečer. Bez obzira na to koliko sam bila umorna ili koliko bih možda radije u tom trenutku gledala seriju Mr. Robot i pijuckala čašu vina, čvrsto sam se držala svog rasporeda. U početku nisam znala da će to biti jedna od najvažnijih lekcija koju ću naučiti tijekom tih mjesec dana: mozak je prva i glavna prepreka za postizanje orgazma i najveći saveznik. Osim ako nemate hormonalne promjene uslijed uzimanja nekih lijekova, dojenja, menopauze ili bolesti, vaše tijelo će reagirati na mentalni niz seksualnih scena.

Prva promjena koju sam uočila nakon redovitog masturbiranja: moja sposobnost da ispunim glavu seksi mislima nakon otprilike tjedan dana postala je automatska. Fantazija koju sam imala, a u kojoj su protagonisti bili moj suprug i radni stol (sami popunite praznine), s vremenom je nabujala toliko da je uključivala i igračke za seks pa čak i neke nove likove. Što sam se više fokusirala na taj niz slika, to više sam se otvarala prema uključivanju raznih dodataka i novih zapleta. I prije nego što sam postala toga svjesna, imala sam u glavi oko 10 seksi scenarija među kojima sam mogla birati prije nego što se smjestim i započnem put prema orgazmu.

Shvatila sam i da moj menstrualni ciklus utječe kako na intenzitet orgazma tako i na količinu vremena koje je potrebno da ga postignem. Orgazam koji me najviše "stresao" i lansirao nebu pod oblake bio je onaj koji sam imala noć prije nego što sam dobila menstruaciju. Trebalo mi je oko 15 minuta da ga doživim te nekoliko počinjanja i zaustavljanja kako ne bih prenadražila klitoris s previše trljanja, no predivan, eksplozivan orgazam je, kunem se, trajao 25 sekundi i isplatilo se potruditi se i dočekati ga. Moji slatki, ali najmirniji orgazmi bili su oni u prva tri dana po završetku menstruacije. I, posve suprotno od onog što sam očekivala, orgazmi koje sam doživjela tijekom ovulacije bili su vrlo lagani za postići (dvije do tri minute od početka do kraja) i zaista divni – ne žalim se – ali ne toliko omamljujući.

No, spomenimo i dobrobiti za zdravlje. Uzmite ono što ću ovdje reći sa zadrškom te imajte na umu da ja redovito vježbam, meditiram i zdravo se hranim, no ipak neke pozitivne stvari ne mogu pripisati ničemu nego redovitim orgazmima. Nisam niti na sekundu imala menstrualne grčeve u mjesecu kad sam svakodnevno doživljavala orgazam, što je za mene rijetkost, niti sam imala ijednu besanu noć. Neovisno o tome koliko sam stresnih situacija imala u danu, sve je to nestalo u trenutku kad bih osjetila orgazam. U stvari, jednu noć sam svoju ljutnju uspjela kanalizirati u jedan od najboljih orgazama koje sam doživjela taj mjesec.

Možda ćete se zapitati gdje je u svemu tome moj partner. Je li on izvisio? Uopće ne. Od toga da mu pošaljem seksi poruku nekoliko sekundi nakon što sam doživjela orgazam sama i pozovem ga da mi se pridruži do toga da ga napadnem u njegovom uredu, za njegovim radnim stolom jednog utorka u ponoć, moj suprug je od ovog eksperimenta imao samo blagodati.

U svakom slučaju, isprva sam se malo plašila reći suprugu da masturbiram jednom dnevno jer sam mislila da će se pitati zašto osjećam da mi je to potrebno s obzirom na to da nas dvoje i dalje imamo spolne odnose. No, otkrila sam da me to što postižem orgazam samo učinilo spremnijom za seks s njim ubrzo nakon toga. Shvatila sam da mi više nije toliko potrebna predigra kao prije jer sam se već pobrinula za to da samu sebe "zagrijem" – zapravo sam samo čekala da prijeđemo na stvar. Moj se suprug inače nikada ne žali na predigru, ali ako ću biti iskrena, moram priznati da je izgledao vrlo sretno što ima suprugu koja često "skače" na njega i koja je jednostavno....spremna. Najdivnija stvar u vezi ženskog orgazma je ta što te ne ošamute i ne isprazne (kao muškarce njihov orgazam), već te prije zagrijavaju i u tebi izazivaju želju za još.

Otkad sam počela sama brinuti o svojim seksualnim potrebama i učiti nove načine kako da se opustim i prepustim užitku, moje me tijelo nagradilo time što me učinilo željnijom seksa i bliskosti s partnerom, a posljedica toga je i da se osjećam kao seksualnije biće nego što sam bila. Seks je postao nešto što očekujem, a ne više nešto što smo suprug i ja oboje željeli, ali smo ponekad bili preiscrpljeni da bismo doživjeli. I učestali orgazmi sada su iz eksperimenta prešli u nužnost za bolje zdravlje i kvalitetniju vezu.

Sada kad sam završila s eksperimentom, definitivno je teško postizati orgazam svaki dan (osjetila sam čak i blago olakšanje što poneku noć mogu predahnuti). I to je ok. Sada masturbiram češće nego što sam to činila prije, otprilike četiri puta tjedno i čini mi se da je to dovoljno da se podsjetim da bih trebala seksualnost staviti na svoju listu prioriteta jednostavno zato što me to čini sretnijom i opuštenijom. Naravno, provođenje neke obaveze ili zadatka iz dana u dan može biti teško, ali to je ipak odluka koju je daleko lakše provesti nego što je, na primjer, odricanje junk fooda.

Linker
21. travanj 2024 17:03