FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
super ideja

Najbolji osvježivač za auto koji možete koristiti bezbroj puta - tajna je u običnoj drvenoj kvačici

Za ugodan zrak u autu nisu vam potrebni skupi osvježivači zraka koji često ispuštaju vrlo neprirodne mirise, nego samo skroman drveni predmet i ulje po vašem izboru

Odavno ste već drvene kvačice za rublje zamijenili plastičnima ili se možda i ne sjećate da su nekada uopće postojale drvene kvačice? Hm, hm, ako je tako i ako želite isprobati jednostavan trik za osvježavanje zraka u automobilu, trebat ćete ih potražiti kod ekološki osviještenih trgovaca ili kod starijih članova obitelji kojima je možda negdje zaostala poneka kvačica. Jer, za ugodan zrak u autu nisu vam potrebni skupi osvježivači zraka koji često ispuštaju vrlo neprirodne mirise, nego samo skroman drveni predmet i ulje po vašem izboru. A ovaj trik možete primijeniti i kod kuće, zašto ne?


Bez otpada

I oni koji se profesionalno bave čišćenjem slažu se da je najbolji i najjednostavniji način na koji možete uvijek održavati zrak unutar svog limenog ljubimca svježim i ugodnim - drvena kvačica pričvršćena na rešetkicu klime. Jednostavno na nju nakapajte nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja koje će se brzo upiti u drvo i postavite je na klimu.

„Ovo je odlična ideja za osvježivač zraka bez ikakvog otpada”, zadovoljno je napisala korisnica na jednoj društvenoj mreži. Drugima se svidjelo što je drvena štipaljka simpatična i prirodna alternativa nelijepim kupovnim osvježivačima, a trećima je plus niska cijena, pa navode da na Amazonu paket od sto drvenih kvačica stoji manje od deset funti. Možda vam ne treba baš stotinu komada, pa malo pronjuškajte po trgovinama, pakiranja od 50 ili 24 komada prodaju se i znatno povoljnije.

image
FOTOGRAFIJE: Facebook


Najbolji mirisi za automobil

Dodatni je plus što se miris na drvenoj kvačici zadržava prilično dugo. A jednom kad miris počne iščezavati, jednostavno ponovno nakapajte ulje na kvačicu koju tako možete koristiti bezbroj puta.

Mirisi naranče, sandalovine i klinčića obično se smatraju najboljim izborom za automobil, jer osim što osvježavaju zrak još i popravljaju raspoloženje. Sličan učinak imaju i čajevac, eukaliptus i limun, dok se upotreba mirisa koji smiruju i uspavljuju – poput lavande i tamjana - ne preporučuje iz jasnih razloga.

image
FOTOGRAFIJE: Facebook


Više odjednom

Za jači i dugotrajniji miris drvenu štipaljku možete preko noći namočiti u mješavini vode i esencijalnog ulja, pa će biti prikladna i za osvježavanje prostorija u stanu, primjerice, kupaonice. Jedna inovativna korisnica društvenih mreža napisala je da ona odjednom u mirisnu mješavinu potopi veći broj kvačica, pa ih samo uzima po potrebi. Ali u tom slučaju treba ih čuvati u dobro zatvorenoj plastičnoj vrećici kako bi zadržale miris.

Linker
18. travanj 2024 09:15