SHUTTERSTOCK
Prirodna njega

Omekšajte suhu kožu na rukama, licu i tijelu uz ova tri savjeta stručnjaka

Suha koža otvara vrata iritacijama, crvenilu, neželjenoj teksturi, pa čak i kožnim infekcijama

Suha koža otvara vrata iritacijama, crvenilu, neželjenoj teksturi, pa čak i kožnim infekcijama ako vaša koža počne pucati stoga je toliko važno obratiti pozornost na dijelove tijela sklone suhoći i pravilno ih njegovati. Ako ste jedni od onih koji redovito hidratiziraju kožu, ali bez značajnog uspjeha, pokušajte primijeniti sljedeće tehnike koje je preporučila dermatologinja Kim Nichols.

1. Za ruke koristite losion za ruke i ulje za tijelo prije spavanja

Za neke ruke su prvo mjesto na kojem će primijetiti znakove suhoće. Može se pojaviti na dlanovima ili nadlanicama i izgledati naborano ili ljuskavo.

- Pronađite učinkovitu kremu za ruke koja ne sadrži potencijalno iritirajuće sastojke poput umjetnih mirisa ili retinola. Nakon nje, nanesite sloj ulja za tijelo. Ulja će pomoći zadržati hidratantnu kremu i pomoći spriječiti da hidratacija ispari u zrak - savjetuje Nichols koja predlaže da ove postupke najbolje napravite noću budući da koža može biti skliska i masna.

2. Za lice odbacite oštro sredstvo za čišćenje

Sredstva za čišćenje s uljem čajevca, salicilnom kiselinom i granulama fizičkog pilinga ponekad mogu biti korisna, međutim, djelovat će suprotno u slučajevima pojave suhoće kože. Umjesto toga, oslonite se na nježno sredstvo za čišćenje lica.

- Ako ste zabrinuti da se šminka ili krema za sunčanje neće u potpunosti skinuti bez oštrog sredstva za čišćenje, upotrijebite metodu dvostrukog čišćenja - rekla je ova dermatologinja dodajući kako korištenje sredstva za čišćenje na bazi ulja pomaže uravnotežiti masnoću unutar kože zamjenom sebuma u začepljenim porama blagotvornim uljima koja pomažu hidratizirati i održati kožnu barijeru.

3. Za tijelo osigurajte kraće i hladnije tuširanje

Tuširanje odnosno kupanje koje traje pola sata nešto je što si s vremena na vrijeme trebamo priuštiti, ali ne mora biti svakodnevica. Osim toga, vruća voda može dodatno isušiti kožu. Kraće tuširanje može pomoći u ublažavanju suhe kože tijela. Nakon što ste gotovi, na tijelo nanesite hidratantni losion.

Linker
25. travanj 2024 15:37