Jednako kao što pazimo što ne bismo nikako trebali jesti, treba voditi računa i o tome što bismo trebali češće jesti...
 Foto: iStock
Specijal - Život s dijabetesom

Koliko vam je često u tanjuru superhrana koja regulira šećer?

22. veljača 2017.
Pomoć, koje često nismo svjesni, nalazi se nadohvat ruke. Uspješnost u prevenciji i liječenju šećerne bolesti potvrđuje potrebu priklanjanja namirnicama u njihovom prirodnom obliku. Znate li koje namirnice pomažu regulaciju šećera u krvi?


U prvom nastavku specijala 'Život s dijabetesom' pisali smo o tome što sve morate imati uvijek sa sobom ako bolujete od dijabetese. Podijelili smo s vama i iskrenu ispovijest glumice Helene Minić, kojoj je u 24. tjednu dijagnosticiran gestacijski dijabetes, te vam savjetovali da riješite test koji otkriva rizik za razvoj šećerne bolesti tipa 2. Ako ste nastavnik, pisali smo i što biste sve trebali znati ako je u vašem razredu dijete s dijabetesom, a posvetili smo se i onome što najviše muči sve dijabetičare - što jesti, a što izbjegavati. U novom nastavku govorimo o superhrani koja vam može pomoći.


Brojne su namirnice poznate po svom doprinosu reguliranju šećera u krvi. To se temelji na prisutnosti i međudjelovanju nutrijenata i drugih aktivnih tvari u njima. Uspješnost primjene nutrijenata u prevenciji i liječenju šećerne bolesti potvrđuje potrebu priklanjanja namirnicama u njihovu prirodnom obliku i priznavanja činjenice da nam se pomoć, koje često nismo svjesni, nalazi nadohvat ruke.

Evo koje namirnice pomažu u regulaciji šećera u krvi:

Teme
Linker
28. rujan 2021 18:42