FOTOGRAFIJE: UNSPLASH
super ideje

Nemate uvijač za trepavice? Nema problema, možete iskoristiti razne stvari iz kućanstva

Postoji nekoliko neobičnih trikova kako uviti trepavice

U žurbi ste i nikako ne možete pronaći svoj uvijač za trepavice. Što učiniti? Naravno da možete staviti samo maskaru, ali ipak želite više naglasiti i oči i trepavice. Zapravo postoji nekoliko stvari u vašoj kući koji vam mogu poslužiti. Naravno, preporučujemo vam da inače koristite uvijač, no kad situacija zahtijeva brza rješenja, posegnite za ovima.


Iskoristite žlicu

Žlica je najbolji alat za razne projekte iz domaćinstva, a može pomoći i u šminkanju. Mnogi vizažisti tvrde je ovo jedan od najstarijih trikova kad je riječ o primjeni proizvoda u kućanstvu za kreiranje glamuroznog izgleda. Ne brinite, nije komplicirano.

Uzmite čajnu žličicu i njezin rub stavite uz korijen trepavica. Počnite od vanjskog kuta oka, lagano prstom pritisnite trepavice uz zaobljeni dio žličice prema gore i zadržite nekoliko sekundi. Ponavljajte proces duž korijena trepavica te isto napravite i na drugom oku.

Kao i s klasičnim uvijačem za oči, nekoliko sekundi je dovoljno da ih uvijete, nemojte ih previše pritiskati da ih ne biste iščupali. Nakon uvijanja nanesite maskaru.


Četkica za maskaru

Vjerojatno i sami odabirete maskaru prema vrsti četkice. Neke su odlične za volumen, neke razdvajaju trepavice, a neke ih podižu i uvijaju. Ako želite četkicu koja će vam zamijeniti uvijač, odaberite onu koja ima guste dlačice.

Isto tako, važno je i kako nanosite maskaru. Ako napravite malo deblji sloj uz korijen trepavica, lakše ćete ih podići. Stoga, lagano pritisnite maskaru uz korijen trepavica i polako ju vucite prema gore. Nemojte ostaviti previše maskare na vrhu jer se zbog težine mogu spustiti i izravnati.


Štapić za uši

Dok čekate da se maskara na vašim trepavicama osuši, iskoristite štapić za uši. Nakon nanošenja maskare, uz korijen trepavica horizontalno postavite štapić za uši. Nježno štapićem podignite trepavice i držite u tom položaju dok se maskara ne osuši. Kad maknete štapić, trepavice će ostati uvijene.


Četkica za zube

Slično kao i štapić za uši, četkicom za zube možete podići i uviti trepavice dok se maskara suši. Nakon nanošenja maskare, nježno povucite četkicu od korijena trepavica prema vrhu. Na vrhu trepavice zadržite četkicu dok se maskara ne osuši. Kad maknete četkicu, trepavice će ostati uvijene.

Svakako napominjemo da koristite novu četkicu kako ne biste prenijeli neke bakterije na područje oko oka.


Iskoristite moć ricinusovog ulja

Ako poželite uviti trepavice, ali ne želite stavljati maskaru, imamo rješenje i za to. Riječ je ricinusovom ulju. Nanesite ga od korijena do vrha trepavica pomoću četkice za zube ili štapića za uši. Nakon toga držite vrh trepavica tom istom četkicom i štapićem dok se ulje ne upije.

Trepavice je najbolje oblikovati dok su vlažne, od maskare ili ulja. Osim toga, ricinusovim ulje ćete ih njegovati.

Na koji god trik se odlučili, nemojte koristiti nikakvo zagrijavanje. Postoji razni trikovi sa zagrijavanjem žlice koji bi, također, mogli pomoći u uvijanju. Izbjegavajte ih! Tako možete samo uništiti trepavice.

Linker
23. travanj 2024 15:17