Prvo isprobajte, pa tek onda sudite.
 Shutterstock
Bi li malo straga?

Mislili ste da u njemu uživaju samo muškarci, no orgazam postignut na ovaj način ženama pruža nezapamćen užitak

Iako ima i uvijek će biti onih koji sumnjaju u analni orgazam i doživljavaju ga kao tabu, mnoge žene bi se rado upustile u istraživanje nove dimenzije užitka. Otkrijte što sve treba znati prije ove avanture. 

Mnogim ženama je analni seks odbojan, imaju dojam i stav im da u njemu može uživati samo muškarac i sumnjaju da bi tako mogle doživjeti orgazam. Ipak, analni orgazam bez sumnje postoji, a oni koji su ga iskusili kažu da je vrlo ugodan. Naime, u anusu se nalazi gusta mreža živaca koja se aktivira prilikom seksualne stimulacije i pokreće orgazam, baš kao i kod drugih erogenih zona, kaže Josif Fidanovski, psihoseksualni terapeut i savjetnik za partnerske odnose.

Osim toga, živci iz vagine, kao i zadnji dio klitorisa, protežu se do anusa, pa se njegovom stimulacijom ujedno bude i ove dobro poznate zone. Nekome će ovaj poticaj donijeti više užitka, nekome manje, ali nije naodmet istražiti svoje tijelo, jer možete puuuno više dobiti, nego što možete izgubiti. Osim toga, kao i s hranom, valja probati da biste mogli suditi da li vam se sviđa ;)

Za početak, kako smo već i ranije pisali, zaboravite da će prvi analni seks biti spontan i impulzivan. Neće! O tome treba prije razgovarati s partnerom.


I što sad

A kad odradite taj dio, u nastavak avanture straga krenite polako! Najbolji položaj je da žena legne na prsa, skroz ispružena ili u 'doggy' pozi. Sami se poigrajte prstima ili zamolite partnera da vas lagano mazi, liže i prstom(ima) penetrira u anus, najbolje koristeći lubrikant ili ulje za te svrhe.

Trebate znati kako anus nema sistem vlaženja kao vagina, pa je upotreba lubrikanta ili ulja neophodna!

Kada osjetite da ste spremni, također uz lubrikant, polako krenite s penetracijom penisom. Uzmite si vremena i idite "mic po mic". Tako ćete najbolje shvatiti što vam odgovara i do koje mjere možete ići. I vodite račun o tom da žena treba kontrolirati dubinu i brzinu penetracije.

Shutterstock
Ne očekujte da će sve ići lako i od prve, ali ako si 'pružite priliku' mogli biste zavoljeti ovu vrstu seksa.


Ovu grešku ne činite

Nikako nemojte odmah početi penetraciju penisom jer to može biti svojevrstan šok i pretvoriti se u neugodno iskustvo. Njega uključite u fazi visokog uzbuđenja, i to malo-pomalo, prvo vrh penisa, pa se zaustavite, i tako postepeno, koliko vam paše. Na početku ovog iskustva je najbitnije da srušite predrasude koje ste imali o ovoj vrsti seksualnog iskustva, a potom i da vidite kako ne mora biti bolno kako ste možda zamišljali ili čuli.

ČITAJTE I:



Kako postići orgazam

Kod analnog orgazma sve je uglavnom isto kao i kod običnog. Kako biste ga postigli, trebate biti sasvim opušteni i raspoloženi za seks. Dakle, najbolje je da radite ono u čemu inače uživate, a možete zamoliti partnera da vam tijekom analnog seksa prstima stimulira klitoris.

Možda će vas iznenaditi, ali kao što prilikom vaginalnog seksa žena može doživjeti orgazam stimuliranjem klitorisa, tako ni za potpuni analni užitak nije uvijek nužna penetracija, nego je ponekad sasvim dovoljno i milovanje. I ne forsirajte orgazam, jer se on dogodi tek kad sasvim uronite u seks, bez razmišljanja i opterećivanja je li u redu to što radite.

Ako, odnosno jednom kad vam ovaj oblik seksa postane primamljiv, u priču možete ubaciti i seksualne igračke.



Linker
23. travanj 2024 01:52