Škakljivo

Sve što ste željeli znati o onoj vrsti seksa o kojoj svi šute

Iako ga mnogi prakticiraju, o njemu se malo priča. Barem kad se pita žene. Da, riječ je o analnom seksu...

 

Analni seks… Koliko god nekima bilo neugodno pričati o tome, čini se da to ipak više nije i tako velika tabu tema. Istraživanja naime pokazuju da sve više ljudi prakticira ovu vrstu seksa. Naime od 1993. do 1995. samo je oko 9 posto žena i muškaraca reklo da je u protekla tri mjeseca ovo isprobalo, dok je lani više od 20 posto žena u dobi od 20 do 39 godina i muškaraca u dobi od 25 do 49 godina imalo analni seks.

 

Ono što trebate znati

Analni seks obuhvaća višem od umetanja penisa u nečiji anus, tvrdi Charlie Glickman, stručnjak za seks i veze. Prsti, jezik i igračke, kao i vanjska stimulacija (masiranje i škakljanje vanjskog dijela guze) se smatraju analnim seksom i za neke je ovo fantastičan osjećaj i užitak.

Pitate se kakav je to osjećaj?

- Kako biste otkrili što vam odgovara, poigrajte se tijekom masturbacije. Koristite vibrator ili prste - sugerira stručnjak. Dodaje da mnoge žene kažu da mogu doživjeti orgazam zahvaljujući analnim stimulacijama, no da je većini ipak potrebno stimuliranje klitorisa.

Glickman objašnjava da tlak unutar rektuma može stimulirati unutarnje krajeve klitorisnih živaca kod nekih žena, dovodeći ih do vrhunca. Za druge, uzbuđenje od upoznavanja novog teritorija, kao i stvarni unutarnji ili vanjski osjećaji, može odvesti do orgazma.

 

Razgovarajte sa svojom partnericom

Analni seks nikad ne bi trebao biti iznenađenje. Prije nego što se upustite u to, pitajte partnericu što misli o tome. Ako ona nije za, nemojte forsirati i navaljivati. To ne samo da može narušiti povjerenje između vas, već može i povećati razinu stresa, što dovodi do stezanja mišića oko anusa, čime se povećava rizik od bolova tijekom penetracije.

I zato ako niste zainteresirani, najbolje je da to ne isprobavate. Tijelo će vas kočiti.

 

Hoće li boljeti i biti 'neuredno'?

Normalno je da se prvi put brinete da ćete imati 'nezgodu' tijekom analnog seksa. Stručnjak kaže da ako ste u zadnjih tri do pet sati bili na WC-u, sve će biti čisto i ok. A one glasine da će izgubiti kontrolu nad crijevima, dodaje, nisu istinite (barem nema medicinskih dokaza koji to potkrjepljuju).

Međutim, kao i sve aktivnosti koje uključuju razmjenu tjelesnih tekućina, higijena je od najveće važnosti. Sapun i voda su dovoljni.

 

- Pored sebe držite dječje maramice. Ako ste prethodno bili na WC-u i poslije ste se otuširali i niste imali neke radikalne promjene u prehrani u posljednjih 24 sata, 'nered' ćete izbjeći - kaže. No, dodaje, ako redovito prakticirate analni seks, prije ili kasnije može doći do 'nereda'. Tijela su nepredvidljiva. I zato je bitno da se u ovo upuštate s nekim kome vjerujete.

 

Također, imajte na umu da je ovaj dio osjetljiviji na određene bolesti organizama, što znači da analni seks ima nešto veći rizik od spolno prenosivih infekcija. Zato koristite kondom. Bakterije iz rektuma također mogu uzrokovati bakterijsku vaginozu, infekciju obilježenu neugodnim mirisom i prekomjernim iscjetkom. Iako se ovo stanje može liječiti antibioticima, spasite se od nelagodne infekcije tuširanjem i korištenjem kondoma.

 

Zabavni dio

Prije umetanja prstiju, seksualnih igračaka i penisa u anus, Glickman preporučuje najmanje 10 do 15 minuta predigre (oralni seks, maženje). Radite stvari koje su vam poznate i u kojima uživate. Što ste više uzbuđeni, to su mišići oko anusa opušteniji.

Budući da se rektum ne vlaži sam, kao drugi dijelovi tijela, može se brzo isušiti. Kako biste izbjegli bilo kakvu bol, koristite lubrikant. Za početak je najbolji položaj da žena legne na prsa, skroz ispružena ili 'doggy' poza. I samo polako. Partnerica treba kontrolirati dubinu i brzinu penetracije. U svakom slučaju ne smijete biti lijeni i jedini način da pronađete idealnu i najugodniju pozu je da istražujete.

Imajte da umu da cilj u prvih nekoliko pokušaja ne bi trebao biti postizanje orgazma (ako se dogodi, odlično). Ovo treba biti eksperimentiranje, uspostavljanje povjerenja i ugoda za oboje. Zaustavite se kad god poželite i zapamtite da nikad više ne morate imati analni seks, ako ste vidjeli da vam ne odgovora.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo