Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Jednostavnim joga vježbama protiv napetosti i bolova u leđima

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

Izvođenjem ove sekvence ravnomjerno ćete ojačati mišiće leđa, povećati fleksibilnost te osim što će ukloniti neugodnost, krutost i bolove, popravit ćete i svoje držanje.

1) Mačka

Kleknite na pod. Ruke stavite ispred sebe u širini ramena i koljena u širini kukova. Udahom podignite glavu gore, a leđa savijte prema dolje. Izdahom, spustite glavu na prsa, a leđa izbacite prema gore. Ponoviti 10 puta.

Dobrobiti: ova vježba održava kralježnicu, vrat i ramena gipkim i elastičnima.

2) Mjesec

Iz prethodnog položaja, samo spustite stražnjicu na pete i trup na koljena te ruke ispružite ispred sebe s dlanovima okrenutima prema podu. Zadržite se u položaju i napravite 5 dubokih udaha i izdaha.

Dobrobiti: opušta išijatički živac, regulira rad nadbubrežnih žlijezda, oslobađa od napetosti i stresa.

3) Krokodil

Lezite se na trbuh. Podignite glavu i ramena te bradu naslonite na ruke. Laktovi neka budu razmaknuti u širini ramena. Udahom dignite desnu petu prema stražnjici (stopalo je flektirano), izdahom spustite nogu. Ponovite 5 puta. Zatim napravite isto s lijevom nogom. Zatim istovremeno s trzajem primaknute obje pete prema stražnjici što je više moguće. Ponoviti 10 puta.

Dobrobiti: ova vježba je jako dobra za osobe koje imaju problema s iskliznućem diskova, pomaže i ublažava bolove u leđima.

4) Skakavac

Legnite se na trbuh. Ruke ispružite ispred sebe. Udahnite i odignite ruke i trup prema gore te im priključite i noge. Zadržite koliko vam je ugodno i te opustite tijelo na pod te izdahnite. Ponovite 5 puta.

Dobrobiti: jača mišiće leđa pogotovo donjeg dijela te opušta živce tog područja, ublažava bolove u leđima te jača i trbuh.

Linker
28. studeni 2023 19:56