Deterdžent za suđe vam može spasiti razne odjevne komade

 FOTOGRAFIJE: Istock
Vrlo jednostavno

Uz ove neobične trikove, svaku mrlju od šminke uklonit ćete u nekoliko minuta

Uklonite mrlje od šminke prenamjenom proizvoda iz kućanstva

Ako vam ovi scenariji zvuče poznato: košulja uprljana puderom ili ruž koji je nekako završio na omiljenoj haljini, ne brinite se, niste jedini. Šminka može zaista stvoriti užasne mrlje. No, to ne znači da se zauvijek trebate oprostiti s omiljenim komadom odjeće, zapravo, mrlje od šminke se mogu ukloniti uz nekoliko jednostavnih trikova.


Za tekuću šminku...

Iskoristite pjenu za brijanje. Modna stilistica Cindy Conroy se kune u moć pjene za brijanje kad se radi o mrljama uzrokovanim tekućim puderom, korektorom ili highlighterom. Ostatke šminke na odjeći uklonite nježnim struganjem žlicom, a potom na mrlju stavite pjenu za brijanje i pustite da odstoji pet do 10 minuta.

Nakon pet do 10 minuta, isperite hladnom vodom, a ako je potrebno, ponovite proces, navodi. Nakon toga ručno operite uprljani komad odjeće i bit će kao da se ništa nije ni dogodilo-

Ako nemate pjene za brijanje, možete nasapunati umrljani dio, a isto tako možete iskoristiti sodu bikarbonu i lak za kosu da biste uklonili mrlju.


Za kremastu šminku...

Deterdžent za suđe vam može spasiti razne odjevne komade. Conroy kaže da joj je to prvi izbor kad se mora riješiti mrlja uzrokovanih kremastom šminkom.

- Tekući deterdžent za suđe super je rješenje za mrlje od kremastih rumenila, highlightera, pudera i korektora - otkriva Conroy.

U zdjelu dodajte pola decilitra vode, pola decilitra deterdženta i nekoliko kapi acetona. U mješavinu umočite bijelu krpicu, a potom ju utrljajte u mrlju na odjeći.

- U nekoliko kratkih poteza možete spriječiti da šminka uđe duboko u tkaninu. Kako utrljavate krpicu u odjeću, uočit ćete kako se šminka raspada i mrlja nestaje - objasnila je Conroy.

Za kremaste ruževe preporučuje "potapanje" odjeće u alkoholu kako biste uklonili mrlju.


Za šminku u prahu...

Sušilo za kosu je rješenje koje tražite. Conroy kaže da je najjednostavniji način da uklonite mrlje od sjenila da ih doslovno otpušete.

- Postavite hladno puhanje na sušilu i otpušite sav pigment - ističe Conroy. Dodaje kako je važno suzdržati se od trljanja mrlje jer ćete ju samo pogoršati.

Nakon korištenja sušila, na odjeću možete staviti sredstvo za suho uklanjanje mrlja, pustiti ga da odstoji pet minuta i onda staviti odjeću na klasično pranje u perilicu.

Linker
25. travanj 2024 15:51