FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
pogrešan korak

Zašto nikada ne bismo smjeli ispirati posuđe prije nego što ga stavimo u perilicu

Stručnjak upozorava da bismo svi trebali u potpunosti preskočiti taj korak

Malo toga čovjeka može tako iznervirati kao kad vadite suđe iz perilice i onda ustanovite da je zapravo još uvijek prljavo. Iako je navika ispiranja tanjura pod mlazom vode prije odlaganja u perilicu vrlo raširena, upravo to bi mogao biti onaj pogrešan korak zbog kojeg je suđe nakon pranja u perilici i dalje prljavo.


Lošiji rezultati pranja

Australski sručnjak za čišćenje Ashley Iredale tvrdi da nema apsolutno nikakve potrebe da se tanjuri ispiru prije stavljanja u perilicu za suđe. Upozorava da bismo svi trebali u potpunosti preskočiti taj korak ako ne želimo da se stvore tvrdokorne mrlje.

- Vrlo je vjerojatno da ćete dobiti lošije rezultate pranja u perilici suđa ako ste suđe prethodno ispirali nego kao to niste činili – kaže Ashley dodajući da je većina perilica za suđe opremljena posebnim senzorima koji mogu procijeniti koliko je koji predmet prljav tako da se problematične zone intenzivnije čiste.

Stoga, ako ispirete tanjur pod vodom prije odlaganja u perilici, zapravo skrivate problematičnu zonu od stroja. Ashley savjetuje da samo odstranite ostatke hrane s tanjura u kante za otpatke prije nego što ih odložite u perilicu. To će spriječiti da ne dođe do začepljena perilice, a samim time i do mogućeg kvara.

Linker
25. travanj 2024 02:57