SHUTTERSTOCK
SeneCura

Širokim izborom terapija, njege i aktivnosti podižu kvalitetu života osoba treće životne dobi

Imaju sve ono što biste poželjeli za svoje roditelje, baku ili djeda

SeneCura Hrvatska dio je međunarodne grupe SeneCura specijalizirane za pružanje skrbi i zdravstvene njege starijim osobama. Više od 20 godina posluje u Austriji, prisutna je i u Češkoj, Sloveniji i Švicarskoj, a od 2020. vrhunsku skrb i njegu pruža i korisnicima u Hrvatskoj i to na četiri lokacije, Trešnjevci, Sesvetama, Novakima Bistranskim i Bjelovaru. Ono što je posebno i čime se ističe SeneCura sažeto je u njihovoj filozofiji „Bliže čovjeku”, kojom se vode u svakodnevnom radu i svim aktivnostima u svojim domovima za starije. Načelo „Bliže čovjeku” stavlja dobrobit njihovih korisnika u središte svih aktivnosti, a podrazumijeva i individualnu brigu, njegu te posebnu skrb i programe prilagođene štićenicima s Alzheimerom i drugim demencijama. Širok izbor aktivnosti za slobodno vrijeme podiže kvalitetu života njihovih štićenika jer ih potiče na aktivan društveni život, fizičku aktivnost i što viši stupanj samostalnosti. Ono po čemu se još ističu njihovi domovi je i program njege, terapije i rehabilitacije koji se individualno prilagođava potrebama pojedinca te se korisnicima nudi široka lepeza usluga, od raznih oblika fizioterapije preko radne terapije do treninga mobilnosti. Misija SeneCure je očuvati i u najvećoj mogućoj mjeri poboljšati kvalitetu života svojih korisnika, a to je upravo ono što svatko od nas želi za svoje najmilije kad dođu u dob i situaciju da im je potrebna cjelodnevna skrb. To se uostalom odražava i u djelovanju i ponudi njihovih domova u Hrvatskoj.

image
Press

Komforne sobe

Mnogima će biti zanimljiva ponuda posebnih komfornih, premium soba u SeneCura domu za starije Bjelovar. Sobe se ističu jedinstvenom elegancijom, a korisnicima jamče visok stupanj udobnosti. Radi se o jednokrevetnim sobama opremljenim potpuno novim namještajem, novom kupaonicom, posebnom foteljom s velikim naslonom i tabureom. Svaka premium soba sadrži i radni stol, novi veliki tv uređaj, hladnjak i aparat za kavu. Ovakav individualan pristup odgovarat će korisnicima koji traže dodatan komfor te posebnu prilagodbu sobe njihovim potrebama. Dodatne pogodnosti koje uključuje ova usluga su povlaštena cijena prijevoza i pratnje, besplatna usluga pedikera i frizera dva puta mjesečno, dodatne usluge fizioterapije, svježe voće na dnevnoj bazi, posluga obroka u sobu, dnevne novine i mogućnost uvođenja fiksne telefonske linije.

image
Press

Tečaj prevencije padova

Briga za očuvanje i poboljšanje kvalitete života korisnika očituje se i u tome što se u sklopu SeneCurinih domova za starije i nemoćne u Hrvatskoj redovito provode vježbe koje im pomažu u očuvanju kognitivnih i motoričkih sposobnosti. Jedan od izuzetno važnih načina su vježbe na poligonu koje uvelike smanjuju rizik od padova, svakodnevno prisutan kod starijih osoba. Svi znamo koliko padovi mogu biti opasni za osobe starije životne dobi pa je tečaj prevencije padova, kakav se redovito provodi u domu SeneCura Novaki Bistranski dragocjena pomoć za očuvanje samostalnosti i sigurnosti korisnika. Kroz izvršavanje vježbi na poligonu dolazi do poboljšanja motoričkih sposobnosti osoba u starijoj dobi te se na taj način sprečavaju njihovi padovi koji su vrlo čest uzrok ozljeda kod starijih osoba.

image
Press

Ostvarenje godišnje želje

Još jednom vidjeti more ili još jednom posjetiti Beč samo su neki od primjera neispunjenih želja koje s godinama postaju sve važnije. Takve želje svojim korisnicima SeneCura ostvaruje u sklopu programa aktivnosti „Godišnja želja”, što bi moglo biti naročito privlačno budućim korisnicima koji bi željeli smještaj u domu i pritom zadržati aktivnosti i dodir s vanjskim svijetom i svojim dosadašnjim zanimanjima. Godišnja želja je program u kojem pažljivim slušanjem korisnika djelatnici SeneCure otkrivaju njihove neispunjene želje ili skrivene čežnje koje više ne mogu sami ostvariti. Angažiraju se oko planiranja i provedbe ostvarenja tih želja te tako učine mogućim i ostvarivim nešto za što su korisnici mislili da njima više nikada neće biti dostupno. Prekrasan je primjer ostvarenje želje gospodina Neseka iz doma SeneCura Sesvete da razgovara sa znanstvenicima iz Instituta Ruđer Bošković. Organiziran je njegov posjet Institutu te razgovor s Blaženkom Melić, voditeljicom laboratorija Grupe za fiziku čestica i kozmologiju i Zavoda za teorijsku fiziku te s ostalim znanstvenicima koji su rado odvojili vrijeme za razgovor s gospodinom Nesekom.

image
Press

Razmjena godišnjih odmora

Razmjena godišnjih odmora je poseban program SeneCura grupe koji korisnicima njihovih domova omogućuje razmjene i odlazak na godišnji odmor, u pratnji bliskih njegovatelja na bilo koju lokaciju gdje SeneCura ima svoje smještajne ustanove. Tako se korisnicima pruža prilika za prilagođen, zanimljiv i organizirani odmor, a to je prilika kakvu mnogi možda nisu imali ni kad su bili mnogo mlađi i u boljoj formi. Lijep je primjer razmjena korisnika iz SeneCura doma St. Veit iz Austrije i korisnika iz SeneCure Trešnjevka koji su i jedni i drugi uživali u izletima, posjetima izložbama i muzejima obilasku gradova i njihovih znamenitosti te druženju i zabavi s novim prijateljima.

image
Press

Takve se razmjene organiziraju bez stresa i bez troškova, uz pružanje potrebne pomoći i skrbi. Korisnici odlaze u drugi grad ili državu na siguran smještaj i brigu u SeneCura kuću, gdje provode godišnji odmor koji uključuje organizirane izlete i dodatne zanimljive sadržaje. Tako upoznaju nova mjesta te stječu nova iskustva i prijatelje, a nakon takvih doživljaja bit će im jasno da su bili posve u krivu ako su ikada mislili da je odlazak u dom kraj aktivnosti i putovanja. Naprotiv, kad je riječ o SeneCura domovima za starije, čini se da vrijeme bezbrižnih i zanimljivih putovanja i aktivnosti tek počinje.

Više saznajte na službenim SeneCura stranicama i društvenim mrežama:

SeneCura Facebook

SeneCura Instagram

Linker
26. travanj 2024 20:47