Primamo se posla

 SHUTTERSTOCK
Isprobajte

Riješite se nereda u svom domu uz ovih nekoliko genijalnih trikova

Pronašli smo metode koje bi vam mogle pomoći da napokon organizirate svoj dom

Ako provodite puno vremena u svom domu, vjerojatno iznova organizirate i reorganizirate isti prostor. Možda se ne možete riješiti viška stvari ili imate problema s pronalaskom organizacijskog rješenja koje vam je i estetski ugodno. Ne brinite, niste jedini. Mnoga kućanstva imaju taj jedan ormar ili prostoriju za koju nikako ne mogu pronaći rješenje pa se čini kao da tamo gomilaju stvari. Zato smo mi pronašli metode koje bi vam mogle pomoći da napokon organizirate svoj dom.


Rasporedite svoje začine

Opće je pravilo da začini ostaju svježi otprilike četiri godine. Ako nikako ne uspijevate posložiti svoje začine nego ih držite u raznim vrećicama, možda je vrijeme da to sad učinite. Pripremite male teglice ili bočice, pripremite naljepnice s imenom začina i rasporedite ih po abecedi ili kategorizirajte prema upotrebi. Ako želite biti dodatno kreativni, možete sami oslikati naljepnice.

Ova metoda će vam pomoći da oslobodite prostor u svojim kuhinjskim elementima.


Iskoristite prostor ispod kreveta

Ako vam nedostaje prostora u ormaru, pohranite svoje stvari ispod kreveta. Možete odjeću koju trenutno ne nosite, posteljinu ili razne dodatke spremiti u vakuumske vreće za pohranu koje štede prostor. Naravno, prije nego što pohranite bilo kakvu odjeću, operite ju i dobro osušite.

Isto tako, ako imate neki hobi, kao što je izrada nakita ili slikanje, možete svoj alat smjestiti u kutiju, a onda nju staviti ispod kreveta.




Ostavite prostora na policama

Ako svoju policu za knjige ispunite do kraja, nećete imati prostora za daljnji rast svoje zbirke. Baš zato trebate pronaći police koje nećete ispuniti do kraja kako biste mogli dodati nove knjige.

- Cilj je ostaviti najmanje 10 posto svake police golom i bez knjiga - objašnjava Justin Klonsky, autor knjige Organize & Create Discipline.




Spremite ormar

Ako pokušavate organizirati svoju spavaću sobu, ormar može izazvati brojne probleme. Čak i ako je vaša spavaća soba besprijekorna, ako vam ormar izmiče kontroli, to će poremetiti mirno, spokojno stanje spavaće sobe. Osim toga, pretrpani ormar vam otežava jutarnje oblačenje. Zato smanjite napetost tako što ćete se pozabaviti njime.

Napravite potpunu reorganizaciju ormara ili izbacite višak odjeće, a potom stvorite sustav za pohranu. Nakon toga, vjerujte nam, lakše ćete živjeti.




Ne čuvajte stvari koje ćete koristiti u budućnosti

Teško je odvojiti se od određenih predmeta zbog straha da će nam jednog dana zatrebati. Međutim, možete se upitati ovo: Ako mi jednog dana ovo bude trebalo, a ne budem to imao, što bi mogao koristiti umjesto toga? Tražite od svog mozga da pronađe rješenje. Tako ćete uočiti da zapravo imati rješenje i kad jednog dana ne bude tog predmeta. Upravo to će vam olakšati otpuštanje.


Koristite košare

Svaki prostor u domu mogao bi imati koristi od košare. U hodniku možete koristiti košare kao spremnike za kišobrane, kape, rukavice i torbe. U dnevnoj sobi možete imati košaru u kojoj ćete držati deke. U kupaonici možete smjestiti košaru i u njoj staviti ručnike. Postoje brojni načini, vi samo trebate pronaći ono što odgovara vama.




Upotrijebite kuke za dodatan prostor

Kuke su zgodan način da iskoristite prostor na zidu ili ormaru, pogotovo ako živite u maloj kući ili stanu. Postoji mnogo predmeta koji ostaju savršeno organizirani na kukama. Osim toga, jeftine su i jednostavne za ugradnju. Na kuku možete staviti platnenu vreću pa u nju smjestiti kablove, plastične vrećice i slično. Ili možete staviti kuke na unutrašnju stranu ormara i na njih staviti remenje, kape i slično.

@muddlethroughmummy Getting organised with Command™ Damage-Free Hooks - Let me know your best #command hook hacks! #AD #CommandStrips #organisation #springcleaning #clean ♬ original sound - Muddle Through Mummy
Linker
18. travanj 2024 21:15