Art Park nalazi se između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta. Vidimo se!
Kamo poslijepodne?

Mladi umjetnici izlažu svoje radove u Art Parku u Zagrebu

Izložba je dio EU projekta razmjene mladih „Drawing forward: Sketch your future“ na temu borbe protiv nezaposlenosti mladih

Nakon osmodnevnog kreativnog programa u sklopu projekta razmjene mladih „Drawing forward: Sketch your future“, danas u 17 sati u Art Parku u Zagrebu održat će se izložba radova 28 mladih europskih umjetnika iz Španjolske, Bugarske, Nizozemske i Hrvatske.

Tema projekta

Projekt, čija je tema bila nezaposlenost mladih te borba protiv nje kroz kreativno stvaralaštvo, obuhvatio je različite radionice, vježbe, prezentacije, rasprave te razmjenu iskustava sudionika u cilju njihovog stjecanja novih kompetencija te povećanja mogućnosti (samo)zapošljavanja. U raznovrsnom programu sudjelovali su umjetnici s različitih područja: slikari, grafički dizajneri, ilustratori, animatori, studenti filmskih umjetnosti te amateri koji će kroz autorske radove nastale tijekom projekta prikazati vlastiti primjer borbe protiv problema nezaposlenosti mladih.

Online publikacija

Osim na izložbi, radovi će biti objavljeni i u online publikaciji koju su u potpunosti izradili sudionici ovog projekta.
Projekt razmjene mladih u sklopu programa Erasmus+ Europske unije u Zagrebu je organizirala neformalna udruga MaCro u suradnji s internacionalnim partnerima usmjerenima na rad i projekte koji okupljaju mlade: organizacijom Sende.co (Španjolska), Bugarski parlament mladih i mreža mladih Andrew's playground (Nizozemska). Projekt su podržali i Turistička zajednica grada Zagreba i Školska knjiga.

Eto, ako ste imali želju doći do Zagreba na izlet ili, pak, živite u Zagrebu i željeli ste prošetati do grada i vidjeti nešto novo - ovo je doista dobar prijedlog.

1 šalica skuhane integralne riže
1,5 šalica bademovog ili lješnjakovog mlijeka
½ šalice prženih i oguljenih lješnjaka
3 žlice kakaa
prstohvat soli
5 datulja
1 žlica kokosova šećera ili nekog drugog prirodnog sladila po potrebi
prstohvat vanilije
1 žličica soka od limuna

Priprema:

  1. Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok kremica ne postane potpuno glatka.
  2. Ako treba dodajte još malo mlijeka.
  3. Ja sam je servirala sa trešnjama, a bilo bi super i sa borovnicama ili jagodama.

Naravno, ako vam se ne sviđa kombinacija čokolade i voća, možete probati i konzervativniju varijantu, recimo sa nasjeckanim lješnjacima ili bademima i komadićima čokolade.

Linker
01. svibanj 2024 22:29