PETAR LUPIC
I ove godine

Rajska plaža postat će umjetnička kulisa za skulpture od pijeska

Brojne domaće i svjetske umjetnike izrađivati će umjetničke kreacije na temu morskih čudovišta

Jedna od najljepših hrvatskih pješčanih plaža, Rajska plaža u Loparu na otoku Rabu ove godine ugostit će dvanaesti po redu Festival skulptura u pijesku. Poznati festival održat će se od 27. do 30. lipnja, a okupit će brojne domaće i svjetske umjetnike koji će ove godine izrađivati umjetničke kreacije na temu morskih čudovišta. Festival skulptura u pijesku zajednički organiziraju Turistička zajednica Općine Lopar i Akademija likovnih umjetnosti iz Zagreba. Za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje umjetnosti u pijesku ulaz je besplatan.

Na ovogodišnjem Festivalu skulptura domaći i svjetski umjetnici će tijekom četiri dana izrađivati skulpture od zlatnožutog pijeska na temu morskih čudovišta. Programski dio festivala sadrži dva dijela - natjecanje u izradi najljepše skulpture od pijeska i natjecanje za najbolju fotografiju pješčane skulpture. Za izradu skulptura hrvatski i inozemni umjetnici koriste jedino pijesak i vodu, što cijelu ovu manifestaciju čini još impresivnijom. Po završetku Festivala pijesak s loparske Rajske plaže vraća se u početno stanje, a skulpture ostaju zabilježene na senzacionalnim fotografijama kao trajna uspomena na ovo jedinstveno događanje na otoku Rabu.

Dodatnu čar Festivalu daje nagrađivanje najboljih skulptura i fotografija, u čijem izboru sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti otoka, što dovoljno govori o atraktivnosti ove manifestacije. Nakon Festivala skulptura u pijesku, u Loparu se održava još pregršt događaja i manifestacija s bogatim i zabavnim programima, kao što su Ribarske fešte, Paradise Kids Festival te Loparska noć.

Linker
22. travanj 2024 09:13