GORAN MEHKEK CROPIX
na aerodromu

Izložba ‘Ja sam snaga‘ - portreti deset hrabrih žena oboljelih od raka

Može se pogledati do kraja listopada

Izložba „Ja sam snaga” Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same i fotografa Vjekoslava Skledara postavljena je u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb i može se pogledati do kraja listopada. Izloženi su portreti deset hrabrih žena oboljelih od raka i suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja.

image
GORAN MEHKEK CROPIX

Razbijanje stigme

- Ovom izložbom želi se destigmatizirati onkološke pacijentice i pokazati koliko su snažne u svojoj borbi. Potaknule su je riječi jednog dječaka iz Slavonije, čija je majka oboljela od raka dojke: ‘Mama, molim te nemoj skidati periku. Smiju mi se kad ti hodaš ćelava‘. Te su mi se riječi urezale u pamćenje i razmišljali smo što i kako da napravimo da razbijemo stigmu koja prati liječenje raka - rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same.

image
GORAN MEHKEK CROPIX
image
GORAN MEHKEK CROPIX

Najavila je da su dobili pozive za gostovanjem izložbe i u drugim mjestima po Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Udruga Nismo same poznata je i po organiziranju besplatnih vožnji onkoloških pacijentica na terapiju pod motom ‘Nisi sama - ideš s nama‘. Ideji su se priklonili i neki gradovi poput Rijeke, koji financiraju prijevoz onkoloških pacijenata na terapiju.

image
GORAN MEHKEK CROPIX
Linker
15. travanj 2024 00:31