SHUTTERSTOCK
Trk u nabavku

Bez ribanja! Jedan prirodan sastojak očistit će najtvrdokornije mrlje na dnu wc školjke

Uz nekoliko zdravstvenih prednosti koje ima, limunska se kiselina pokazala odličnom i u kućanstvu

Ma kome ne bi bilo neugodno? Bilo da vam dolaze gosti ili čak da ste potpuno sami doma, osjećaj čistoće, posebice onaj u kuhinji i kupaonici svima nam je važan. Pa ipak, unatoč svom trudu održavanja kućanskih površina čistim, jedna nas iznova može izbaciti iz takta. Riječ je o dnu wc školjke. Tamne mrlje koje se često pojavljuju na ovom području imaju svoj uzroke, a neki od njih mogu biti tvrda voda, razni masni ostaci hrane od kuhanja koji nerijetko završavaju u odvodu, soc od kave i ostalo. Ako ste dali šansu apsolutno cijelom arsenalu čistača, od onih industrijskih pa do prirodnih, no bez ikakvih rezultata, dijelimo s vama još jedan savjet koji će ovaj put pomoći. Sastoji se od dvije riječi. Limunska kiselina. Uz nekoliko zdravstvenih prednosti koje ima; bogata je antioksidansima i vitaminom C, pomaže probavi, limunska se kiselina pokazala odličnom i u kućanstvu.

image
SHUTTERSTOCK

Kako limunskom kiselinom očistiti tvrdokorne mrlje u wc-u

Početna smjernica je da ovo ne radite dok su svi doma, odnosno dok je velika vjerojatnost da će ukućani učestalo koristiti wc. Zato je možda najbolje da čišćenje obavite pred odlazak na spavanje. Kada ste osigurali ovaj korak, možete krenuti dalje.

  • Uklonite višak vode s dna wc-a ostavljajući tek malu količinu.
  • Potom unutra dodajte malo limunske kiseline i toplu vodu te prođite četkom po smeđoj površini i po ostatku wc školjke.
  • Ostavite tako nekoliko sati (može i preko noći), a potom pogledajte rezultat. Školjka će biti potpuno čista.
  • Za tvrdokornije naslage morat ćete ponoviti postupak još jednom.

Za daljnje održavanje biserne čistoće koristite otprilike žličicu sode bikarbone i limunske kiseline.

Linker
13. travanj 2024 09:09