Foto: iStock
I ljut i zdrav!

Tjestenina s čilijem i sirom

03. travanj 2016.
Ovaj recept dostatan je za dvije porcije

300 g tjestenine
125 g polutvrdog sira
40 g parmezana
2 male crvene čili paprike
1 češanj češnjaka
1 žlica ulja
150 ml mlijeka
150 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar
svježi peršin
2 listića mente

Priprema:

  1. Čili paprike očistiti od sjemenki i sitno nasjeckati.
  2. Češnjak sitno nasjeckati (ili protisnuti kroz prešu) i zajedno s čilijem staviti u duboku tavu na zagrijano ulje. Sve propirjati.
  3. Dodati mlijeko, vrhnje za kuhanje i naribani sir. Uz stalno miješanje kuhati dok se sir potpuno ne otopi.
  4. Dodati sol i papar po želji i sitno nasjeckane listiće peršina i mente.
  5. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi. Sačuvati 3-4 jušne žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Ocijediti.
  6. Tjesteninu i izdvojenu vodu dodati umaku. Posuti parmezanom i poslužiti.

U ovakav recept možete dodati i mljeveno meso te napraviti bolonjez sa čilijem. Ako to činite, tada nakon što propirjate čili i češnjak dodajte meso tavu.

Teme
Linker
23. rujan 2021 21:45