FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
ENERGETSKA BOMBA

Jogurt od čokolade i manga: odlična užina koja će vam pomoći da budete koncentrirani cijeli dan

Postoje mnoge kombinacije namirnica koje imaju jednak učinak kao kava

Svi se ponekad osjećamo iscrpljeno i kao da nam nedostaje energije. Dobro bi nam došlo nešto što će nas malo pogurati ujutro ili nam dodatno pomoći kako bismo žonglirali s više uloga kod kuće i na poslu. Uglavnom nam tome služi obična crna kava. Osim što u njoj uživamo, istovremeno nam pomaže da se lakše uhvatimo u koštac s dnevnim zadacima. Kofein, naime, poboljšava ili ubrzava metabolizam, a pritom se osjećate energičnije.

Stimulira središnji živčani sustav te ima i pozitivne i negativne učinke na zdravlje. Bez kofeina osjećate se slabo i umorno, ali se od kofeina možete osjećati drhtavo, nervozno i nemirno, a srce može ubrzano kucati. No, postoje mnoge kombinacije namirnica koje imaju jednak učinak, pojačavaju energiju i lako mogu zamijeniti jutarnju ili popodnevnu kavu. Kao recimo ovaj jogurt.

Grčki tip jogurta bogat je kalcijem, a svježi mango, tamna čokolada, orasi i okrepljujuća menta bit će odlična užina koja će vam pomoći da budete koncentrirani cijeli dan.


JOGURT OD ČOKOLADE I MANGA

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • šalica grčkog jogurta od vanilije
  • šalica oguljenog i nasjeckanog manga
  • 1/2 šalice prženih oraha
  • 1/4 šalice tamne čokolade s najmanje 75 posto kakaa, grubo nasjeckane ili naribane
  • 2 žlice narezanih listova svježe mente
  • 2-3 žličice meda

Priprema:

  1. U zdjelici pomiješajte jogurt, mango, orahe koje ste prethodno popržili u suhoj tavi ili ispekli u pećnici na papiru za pečenje (8 minuta), čokoladu i med.
  2. Promiješajte i pospite metvicom.

Ovo je količina za četiri porcije.

Linker
22. travanj 2024 07:26