Nažalost, i dalje živimo u doba globalne pandemije, ali to ne znači da ne možemo uživati u božićnoj atmosferi.

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Pandemijsko darivanje

Napravite sami originalne darove. Božićna covid-maska jedna je od ovih odličnih ideja

Ako još ne znate što pokloniti najdražima, napravite darove i razveselite najdraže posebnim poklonima

Božić se bliži i vama nedostaje ideja za darove najmilijima. Već ste im svima sigurno kupili parfeme, nakit, odjeću pa ove godine želite nešto drugačije. Zašto im ne napravite poklone? S obzirom na to da su pokloni znak pažnje, ovako ćete im pokazati da ste uložili svoje dragocjeno vrijeme kako biste napravili nešto posebno za njih.

Ovo su samo neke od ideja koje možete iskoristiti:


Ispecite i narežite kolačiće

Vaš brat obožava čupavce ili možda medenjake? Ovoga Božića napravite ih posebno za njega i zapakirajte u lijepu kutiju s posebnom porukom ili šalom koju razumijete samo vas dvoje. Ako ste posebno kreativni, možete na kolačima ispisati porukice za njega ili napisati njegovo ime. Ovo će zapamtiti kao poseban dar od srca!

image

Kolači

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Pekmez

Ako ste ove godine pravili domaći pekmez, ovo je super prigoda da svoje prijatelje darujete nečim u čemu će moći uživati cijelu godinu. Sigurni smo da uskoro neće moći zamisliti pravljenje palačinki bez vašeg pekmeza. Nekoliko trakica oko teglice učinit će ovo pravim božićnim poklonom.

image

Domaći pekmez

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Snježna kugla

Ručno rađene snježne kugle su tako dobra ideja! Također su jeftine i brzo gotove. Naime, potrebna vam je jedna staklenka s poklopcem, šećer ili sol (za snijeg) i figurica Djeda Božićnjaka, bor ili neki drugi blagdanski ornament. Na unutarnju stranu poklopca ili dno staklente zalijepite figuricu, u staklenku dodajte šećer ili sol i dobro ju zatvorite. Odličan poklon za one koji obožavaju ovakav tip suvenira.

image

Snježna kugla

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Izvezena slika

Ako ste inače kreativni te vezete, pletete ili šijete, sada je vrijeme da to pokažete. Izvezite ljupki božićni motiv za dragu osobu, a ona ju može staviti u okvir, na odjeću i neko drugo mjesto. Vez može sadržavati i druge materijale osim konca, poput bisera, perli, perja i šljokica. Pustite mašti na volju!

image

Vez

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Lijepa pregača

Pretvorite jednu od svojih ili partnerovih starih kušulja u elegantnu pregaču. Može to biti pregača koja prekriva samo kukove ili ona koja prekriva i cijeli torzo. Poklon će se jako svidjeti onima koji uvijek nešto kuhaju.

image

Pregača

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Duhoviti izvezeni rupčići

Prijateljica vam u zadnje vrijeme brine o ekološkom načinu života i želite joj pokloniti nešto u skladu s tim. Rupčić će biti pun pogodak. Sigurno imate neku staru pamučnu majicu koju možete izrezati u lijep rupčići. Kako biste ga personalizirali, dodajte mu poruku. Rukom napišite frazu po svom izboru markerom topljivim u vodi, a zatim izvezite slova preko njega. Uklonite sve tragove markera s malo vode.




Ručno rađene svijeće

Šalice za čaj mogu biti elegantne posude za ručno rađene svijeće. Ako ne znate sami napraviti svijeću, otopite vosak starih lučica i svijeća koje više nećete koristiti u šalicu te dodajte fitilj. Možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja. Sigurni smo da će domaća svijeća oduševiti primatelja.

image

Svijeća

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Kreativni paket

Vi niste baš nešto kreativni, ali vaša prijateljica je? Odlično! Napravite za nju paket s raznim materijalima koje će moći koristiti. Dodajte razne papire u boji, konac, špagu, škarice, nekoliko vrsta tkanine i ljepilo. Stavite sve u jednu kutiju i omotajte vrpcom. Ovo osim što je lijep poklon, odličan je i poticaj prijateljima da uživaju u svojim hobijima.

image

Kreativni paket

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Staklenka sreće

S vremena na vrijeme svima nam treba doza pozitive i saznanja da nas prijatelji i obitelj vole. Napravite za svoje najbliže staklenku sreće, ubacite u nju motivacijske poruke, ispišite njihove vrline, opišite nekoliko događaja tijekom kojih su bili uz vas i recite im koliko to cijenite. Sigurni smo da će ovaj Božić pamtiti po sreći koju ste u njima izazvali!

image

Staklenka sreće

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Napravite božićnu masku

Nažalost, i dalje živimo u doba globalne pandemije, ali to ne znači da ne možemo uživati u božićnoj atmosferi. Iskoristite božićne materijale, možda neku staru božićnu majicu i napravite masku za dragu osobu s blagdanskim motivima. Potreban vam je mali komad materijala i dvije trakice. Trakice ušijte preko gornjeg i donjeg najšireg dijela maske, ali ostavite dovoljno trakice (20-ak centimetara) sa svake strane tako da ju možete zavezati na dva čvora oko glave. Iako živimo u novom normalnom, to ne znači da ono ne treba biti u božićnom duhu.

image

Maska za lice

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 04:53