FOTOGRAFIJE: shutterstock
jeftino i učinkovito

Kako do gustih trepavica i obrva - isprobajte ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje bogat je izvor minerala, proteina i vitamina E te masnih kiselina omega-9 koje hrane dlačice i folikule

Četkicom od maskare nanosite ricinusovo ulje na trepavice i obrve svaki dan i iznenadit ćete se koliko ima moćan učinak na rast dlačica, naročito u slučaju rijetkih obrva koje su izgubile volumen ili su se prorijedile.


Super recept

Ricinusovo ulje bogat je izvor minerala, proteina i vitamina E te masnih kiselina omega-9 koje hrane dlačice i folikule te stimuliraju rast kose, obrva i trepavica. Još jedan dobar recept za gušće trepavice i obrve, ali i kosu, mješavina je ricinusova ulja i ulja češnjaka. Pomiješajte 15 kapi ulja češnjaka i 30 ml ricinusova ulja te blazinicom nanesite na obrve i trepavice jednom do dva puta tjedno, pazeći da ne uđe u oči.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


I za kosu

Poznato je da ricinusovo ulje potiče rast kose. Bogato je vitaminom E, pomaže u jačanju vrhova kose tako što ih hrani i hidrira. Ricinusovo ulje trebate pomiješati s nekim laganijim uljem, kao što je maslinovo ili arganovo ulje. Pomiješajte jušnu žlicu ricinusovog ulja s 3 jušne žlice maslinovog ulja, nanesite na cijelo vlasište i na cijelu dužinu kose, nježno masirajte nekoliko minuta te ostavite da djeluje najmanje 30 minuta. Isperite blagim šamponom.

Linker
20. travanj 2024 22:49