SHUTTERSTOCK
pomažu

I vas muči promjena vremena? Ovi prirodni pripravci bi nam trebali biti pri ruci

Protiv nesanice i unutarnjeg nemira dobar je čaj od kamilice i valerijane

Meteoropatija ukazuje na niz poremećaja vezanih za određene meteorološke uvjete ili na nagle promjene vremena. Zato vam donosimo ljekovite pripravke koji bi vam mogli pomoći.

Sibirski ginseng

Ekstrakt sibirskog ginsenga ima učinak adaptogena koji može biti vrlo koristan kod meteoropata. Ova biljka koristi se za povećanje opće otpornosti, povećanje radne sposobnosti, jačanje krvnih žila, srca i živčanog sustava. Preporučena doza je od 200 do 300 mg dnevno. Osobe koje pate od visokog krvnog tlaka trebaju biti oprezne pri uzimanju ovog pripravka.

Kamilica i valerijana

Protiv nesanice i unutarnjeg nemira dobar je čaj od kamilice i valerijane. Kod nemira i razdražljivosti uzrokovanih promjenom vremena nakapajte dvije kapi lavande na maramicu i udišite nekoliko minuta. Nekoliko kapi lavande može se nakapati i na područje solarnog pleksusa (oko pupka) čim osjetite nemir ili na zapešća i tabane. Postupak se ponavlja nekoliko puta dnevno.

Vremenske promjene

Meteoropatija se odnosi na različite reakcije i simptome u našem tijelu zbog vremenskih promjena. Čimbenici vremena koji utječu na naše tijelo uključuju tlak zraka, temperaturu, vlažnost, UV zrake, vjetar, grmljavinu, kišu i efekt ionizacije. Simptomi meteoropatije obično se javljaju 24 do 48 sati prije promjene vremena.

Linker
23. travanj 2024 15:19