SHUTTERSTOCK
jednostavna izrada

Domaći regenerator za dubinsku njegu kose zimi, trebaju vam samo tri sastojaka

Kod pripreme ove maske prilagodite količinu sastojaka dužini i gustoći vaše kose

Kvalitetan regenerator za kosu zimi je obavezan jer hladan zimski zrak i suh zrak u pregrijanim prostorima kosu isušuju i čine ispucalom, beživotnom i bez sjaja. Domaći regenerator, koji je izuzetno jednostavan za izradu, na bazi grčkog jogurta, maslinova ulja i meda kosu će učiniti dobro hidratiziranom, sjajnom i mekom na dodir, a spriječit će i elektricitet koji kosu čini neukrotivom.

Dugotrajna hidratacija

Grčki jogurt obiluje proteinima i masnim kiselinama koji čine čuda za suhu i oštećenu kosu. Proteini jačaju kosu i sprečavaju pucanje vrhova, dok masne kiseline vlaže i hrane vlasi. Mliječna kiselina pospješuje rast kose i čisti vlasište te tako sprečava svrbež i stvaranje peruti. Med privlači i zadržava vlagu u vlasima, a vitamini i antioksidansi koje sadrži jačaju folikule vlasi te potiču rast kose, dok njegova antibakterijska svojstva pomažu u održavanju čistog i zdravog vlasišta. Maslinovo ulje pruža dugotrajniju hidrataciju kosi od nekih drugih vrsta ulja i oblaže vanjski sloj vlasi te ih čini glatkim i sjajnim. Prodire u strukturu vlasi i daje im potrebnu elastičnost, a antioksidansi koje sadrži štite kosu i čine je čvršćom i zdravijom.

Sastojci:

  • 3/4 šalice punomasnog grčkog jogurta
  • 1/4 šalice meda
  • 2-3 jušne žlice maslinova ulja

Priprema i upotreba:

  1. Pomiješajte sve sastojke tako da dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Na čistu, vlažnu kosu nanesite masku.
  3. Poželjno je da kosu razdijelite na barem dva dijela kako biste je ravnomjernije nanijeli.
  4. S nanošenjem počnite od korijena i zatim nastavite prema vrhovima. Pokrijte kapom za kupanje ili plastičnom vrećicom i ostavite da djeluje najmanje 30 minuta. Što duže, to bolje!
  5. Možete i oko glave omotati zagrijani ručnik jer će toplina omogućiti bolju apsorpciju korisnih tvari iz sastojaka maske. Dobro isperite hladnom vodom i ponavljajte postupak jednom tjedno kako bi vam kosa bila čvršća, mekša, zdravija i sjajnija.
image
SHUTTERSTOCK

Kod pripreme ove maske prilagodite količinu sastojaka dužini i gustoći vaše kose (za vrlo dugu i gustu kosu udvostručite navedene količine). umjesto grčkog, možete upotrijebiti i običan jogurt, koji je također učinkovit, no sadrži nešto manje proteina.

Linker
05. travanj 2024 08:54