Nova Vita donosi:

Šećerni detoks za zdravlje i ljepotu

Sve o jednomjesečnoj šećernoj detoks dijeti doznajte u Viti!

 

U potrazi za najučinkovitijom metodom mršavljenja, najčešće se spominju kojekakve dijete, postovi, pojačani treninzi i wellness programi.

Prema nekim stručnjacima, postoji vrsta održivog detoksa koji je uistinu vrijedan truda - potpuno izbacivanje šećera iz prehrane. 

Smanjenje šećera pomoći će svakome ne samo da izgubi kilograme nego i da ima više energije, popravi ten i kožu te se osjeća bolje u svojem tijelu. Naime, svima je jasno da je šećer jedan od glavnih krivaca za prekomjernu težinu, a ona je vodeći uzrok bolesti srca, negativno utječe na kožu i dovodi do prijevremenog starenja.

 

Zbog njega smo debeli, ružni i stari (!?)

- Šećer čovjeka čini debelim, ružnim i starim - tvrdi Brooke Alpert, nutricionistica, dijetetičarka i jedna od autorica knjige "Šećerni detoks - izbacite šećer i izgubit ćete kilograme, izgledati i osjećati se sjajno".

Naravno, nije lako jer šećer izaziva stvarnu ovisnost. Kad se osjećaju loše, mnogi posegnu za nečim slatkim, što im trenutno popravi raspoloženje, ali ono vrlo brzo padne i treba im nova, još veća doza šećera. Nekada sam ljudima koji su se borili s viškom kilograma, a primijetila sam da su pravi ovisnici o šećeru, pokušala ograničiti unos i uvjeravala ih da ga konzumiraju umjereno, ali ta metoda umjerenosti nije bila učinkovita. Potpuno je nerealno uvjeravati ljude da jedu manje nečega kada se bore s lošom navikom. To je kao da alkoholičaru kažete da ne popije više od dva piva. Učinkovito rješenje u oslobađanju od ovisnosti o šećeru je savjet da na početku detoksikacijske šećerne dijete jedu hladnu puretinu, a ono što je najbolje od svega je što su nakon kratkog vremena potpuno oporavili nepce i dali mu prostora za nove okuse.  

 

Očekujte apstinencijsku krizu

Šećerni detoks neće samo pomoći gubitku kilograma. Mnogi koji su se podvrgnuli ovom režimu primijetili su gubitak viška masti, posebno na kritičnim dijelovima oko struka. Ipak, prije kretanja u ovu izazovnu detaksikacijsku dijetu važno je razmišljati o tome da vam prva tri dana po rasporedu budu koliko-toliko prihvatljiva i bez stresa jer je važno da izdržite ritam. Ovisno o intenzitetu ovisnosti o šećeru, moguće je doživjeti simptome apstinencije poput umora i dekoncentracije.

Detaljan jednomjesečni plan po tjednima doznajte u Viti. Budite ustrajni, pozitivni rezultati nadmašit će sve krizne trenutke.

Vita donosi i recepte s gljivama, doznat ćete unosite li svojom prehranom dovoljno željeza, a tu su, naravno, i jesensko-zimski modni i noviteti iz svijeta ljepote.

 

Ne propustite Vitu + Jutarnji list u četvrtak, 18. listopada, za samo 14 kuna!

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo