Vrlo zanimljivo istraživanje...
 Getty Images/iStockphoto
dome, slatki dome

Možda vas iznenadi: uživaju li žene više u seksu sa stalnim partnerom ili s frajerom za jednu noć

Američki znanstvenici vjeruju da seks i ljubav idu ruku pod ruku i da se ništa ne može usporediti s pravom romansom.

Seks je ženama definitvno bolji s muževima nego s partnerima za jednu noć, otkrila je nova studija. Studija je pokazala da će žene prije doživjeti orgazam i uživati u seksu s dugoročnim partnerima nego s nekim 'slučajnim' frajerom kojeg su tek upoznale.


PRAVA ROMANSA

Američki znanstvenici vjeruju da je to zato što seks i ljubav idu ruku pod ruku i ništa se ne može usporediti s pravom romansom. U studiji je sudjelovalo više od 1000 žena u dobi od 18 do 71 godinu te su odgovarale na pitanja o svom seksualnom životu.

Žene u dugoročnim vezama u prosjeku su doživjele oko 15 posto više orgazama od onih koje nisu u vezi. Studija je otkrila i da su žene koje su vodile ljubav s predanim partnerima uživale u navedenom iskustvu mnogo više.

- Moguće objašnjenje je da su ženama potrebniji sofisticiraniji dodiri i senzualnost od običnog standardnog fizičkog odnosa da bi dosegle vrhunac. Također, veći rizik je upuštati se u seksualne odnose s partnerom za jednu noć zbog eventualne trudnoćw - rekao je psihoterapeut Phillip Hodson. Istraživanje je objavljeno u Journal of Sex Research.


ČITAJTE I:

Linker
04. svibanj 2024 05:52