Valjda možete koju minutu zakasniti na posao...?!
 Foto: Istock
Tko rano rani...

Male tajne velikih majstora: evo kako nekima uspijeva od jutra biti nasmijan...

Zvuk alarma ujutro nije nešto što će vas napaliti, ali nemojte da vas to spriječi u vođenju ljubavi.

Baš kao i seks na brzaka, jutarnji će vas također napuniti pozitivnom energijom, a i dan ćete sigurno započeti osmijehom. Megan Fleming, psihoterapeutkinja za parove i veze otkriva pet dobrobiti seksa prije jutarnje kave.

Odmorni ste i spremni

Za razliku od seksa prije spavanja, kada se ste umorni i kada vam je možda i teže postići orgazam, onaj jutarnji je sasvim druga priča. Tada se opušteniji i nerijetko spremniji za malo vrućih igrica. I zašto da to propustite?! Vaša tijela su topla, ležite jedno uz drugo... Iskoristite to.

Njegovi hormoni divljaju

Vaš muškarac ima bolje performanse u utorak ujutro, nego u subotu navečer, a evo i zašto. Naime, muškarci proizvode više testosterona ujutro te će stoga imati jaču želju. Jutarnji seks je prilika za njega da još više uživa u seksu, ali i da se malo više usredotoči na to da zadovolji vas. Valjda koju minuticu možete zakasniti na posao…

Mozak još nije 'na nivou'

Većini, kad se tek probudi, je potrebno barem nekoliko minuta da dođu sebi i da 'profunkcioniraju' punim gasom. I taj period između sna i budnosti je savršen za seks jer ni na što ne mislite, osim na zadovoljstvo.

Započet ćete dan s osmijehom

Bez obzira na sve obaveze koje taj dan imate, jutarnji orgazam otpustit će velike količine oksitocina, odnosno divnog hormona ljubavi. Iako je ovaj hormon uvijek dobrodošao, jutro je savršen trenutak da vas preplavi zadovoljstvo jer ćete biti pod dojmom cijeli dan. I lakše ćete se nositi sa svim potencijalnim stresnim situacijama u danu.

Pomaže u borbi protiv seksualne rutine

Iako je nekako duboko uvriježeno mišljenje da je seks noćna aktivnost, noć je ustvari najneprikladnije vrijeme za to, osobito ako vi i partner imate različite navike i obaveze. Seks ujutro je sasvim druga priča i pružit će vam sasvim novo iskustvo. Za neke ljude, jutarnji seks je prilika da razbiju rutinu i poboljšaju svoj odnos.

Linker
05. svibanj 2024 00:12