Za neke parove jutarnji seks je prilika da razbiju rutinu i poboljšaju svoj odnos
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Živim.hr
Živim.hr
Tko rano rani

Odličan je u svako doba dana, ali... Evo zašto frajeri vole jutarnji seks, razlog je tako jednostavan

15. travanj 2021.
Baš kao i seks na brzaka, jutarnji će vas također napuniti pozitivnom energijom, a i dan ćete sigurno započeti osmijehom

Za razliku od seksa prije spavanja, kada se ste umorni i možda bez energije, onaj jutarnji je sasvim druga priča. Tada se opušteniji i nerijetko spremniji za malo vrućih igrica. I zašto da to propustite?! Vaša tijela su topla, ležite jedno uz drugo... Iskoristite to.


Muškarci ga posebno vole

Tragajući za odgovorom koji tip seksa može pomoći muškarcima kod problema s erekcijom, stručnjaci su došli do odgovora da je to - jutarnji seks. Razlog? Razina testosterona je u jutarnjim satima najveća. Osim toga, većina se muškaraca budi s velikim 'alatom' među nogama jer se cirkulacija krvi u penis poveća tijekom noći.

I zato se nemojte čuditi ako je on imao bolju izvedbu u četvrtak ujutro, nego u subotu navečer. Kada je muškarac odmoran, razina testosterona mu je na visokoj razini te ima više energije za seks. I što je najbolje može duže izdržati te se više usredotočiti na to da zadovolji vas. Valjda koju minuticu možete zakasniti na posao…

Osim toga, istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da nas seks na početku dana čini i produktivnijima te se smanjuje negativan utjecaj stresa. Također, pokazalo se i da je među ljudima koji preferiraju ovu vrstu aktivnosti u ranu zoru, dosta onih s visokim koeficijentom inteligencije.

Istraživači s Oxforda i Coventryja također su otkrili da seks ima moć osnažiti naše pamćenje, komunikacijske vještine te orijentaciju.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


Čuva zdravlje prostate

Seksualni odnosi koji dovode muškarce do ejakulacije sprečavaju i rak prostate. Naime, opsežno istraživanje provedeno na 30 tisuća muškaraca pokazalo je kako oni koji ejakuliraju pet puta tjedno imaju 33 posto manje šanse da obole od raka prostate.

No, ako vas ni to još uvijek nije uvjerilo kako je dobro više voditi računa o svom seksualnom životu, možda sljedeća činjenica hoće...

Seks će vam pomoći kod mršavljenja - i ne, to nije još jedan od mitova koje nam "serviraju", već dokazana činjenica. Naime, za vrijeme seksa proizvodi se prirodni amfetamin koji regulira apetit. Aha! Pa se stoga preporučuje, osim zdravije prehrane i redovitog vježbanja u svoj dnevni raspored uvrstiti i ovu vruću aktivnost. Naravno, ako ste je kojim slučajem, zaboravili.

Ako je uz to još i ujutro, pa gdje ćeš bolje...

Na kraju, dodajmo još kako voljeti jutarnji seks ne znači samo maštati, odnosno pričati o njemu, već ga i provoditi. Stoga, manje pričajte, više radite.

Teme
Linker
29. listopad 2022 12:45