Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević
Video specijal Joga za početnike

Položaj stabla: pruža balans, jača noge i vraća samopouzdanje

02. siječanj 2019.
Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

NAČIN IZVOĐENJA: iz stojećeg položaja podignite jedno stopalo i stavite taban na unutarnju stranu druge natkoljenice. Neka peta bude što bliže preponama. Podignite ruke i stavite ih ispred grudi u položaj molitve sa spojenim dlanovima. Napravite nekoliko udaha i izdaha te podignite ruke iznad glave također u položaj molitve. Zatim polagano i kontrolirano, spustite ruke ispred grudi. Pogled usmjerite naprijed u jednu točku. Ponovite sve i sa drugom nogom.

TRAJANJE: koliko god možete zadržati položaj.

NAPOMENA: ukoliko "padnete" iz položaja, nemojte se žuriti, već napravite jedan duboki udah i izdah kako bi se um i duh staložili te onda ponovo pokušajte vježbu. Ukoliko dignete opružene ruke iznad glave, izvesti ćete položaj Stabla ili Vrksasan.

DOBROBITI: daje balans uma, duha i tijela. Jača noge, zglobove i mišiće stopala. Daje osjećaj hrabrosti i samopouzdanja.

KONCENTRACIJA: na točku ispred sebe

OGRANIČENJA: ukoliko imate ozljeda stopala

Teme
Linker
11. kolovoz 2022 21:36