SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Zašto boli noga u gipsu i je li to normalno?

S bolovima u gipsu treba biti vrlo oprezan. Svakako bi bilo korisno posjetiti liječnika koji vam je ordinirao gipsanu imobilizaciju

Je li normalno da noga u gipsu boli? Dva tjedna imam gips i osjećam bol u gležnju. Bol se javi na par sekundi i imam osjećaj da mi netko stišće nogu. Je li moguće da kosti tako zarastaju i onda bole ili je problem u ligamentima?

Nenad O., Ludbreg

Odgovara mr. dr. Željko Markovac, ortoped:

"S bolovima u gipsu treba biti vrlo oprezan. Najčešće su posljedica pritiska gipsa na kožu i potkožje (eventualno kost). Taj pritisak može biti vrlo destruktivan i izazvati lokalno odumiranje tkiva (nekrozu). Prema lokalizaciji i opisu bolova čini mi se da pregib gipsa pritišće na živac u pojedinim položajima stopala (gležnja). Svakako bi bilo korisno posjetiti liječnika koji vam je ordinirao gipsanu imobilizaciju i modificirati gips."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
11. travanj 2024 12:36