SHUTTERSTOCK
dežurna ordinacija

Pitali smo kirurga koje je najbolje rješenje za strije na trbuhu

Odgovara mr. dr. Duško Maletić, kirurg

Nakon tri trudnoće trbuh mi je pun strija Rodila sam troje djece i nakon posljednjeg poroda nikako da mi se povuče nagomilano masno tkivo. Na trbuhu sam dobila i strije. Može li se išta učiniti?

  • Ela H., Požega

Odgovara mr. dr. Duško Maletić, kirurg, Daruvar

Nakupljenu mast na trbuhu najbolje je ukloniti liposukcijom u lokalnoj tumescentnoj anesteziji ili u općoj ako se radi o većoj proceduri. Nakon zahvata se 3-4 tjedna nosi kompresivni steznik. Ako uz masno tkivo postoji i znatan višak kože, predlažemo i njegovo uklanjanje abdominoplastikom.

Obično se manji zahvati mogu učiniti u lokalnoj tumescentnoj anesteziji, a veći svakako u općoj. Ako su strije na dijelu kože koji se uklanja, taj problem se rješava abdominoplastikom. Ako su po cijeloj trbušnoj stijenci, predlažemo nekoliko laserskih tretmana za njihovo ublažavanje.


Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
26. travanj 2024 21:15