Energiju kristala određuje boja.

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Ako vjerujete...

Tajna moć kristala: odaberite onaj koji će vam svojom vibracijom promijeniti život!

Postoji nešto oko čega trebate pomoć? Vjerojatno postoji kristal za to. Neki vam mogu pomoći s nesanicom, drugim s ambicijama, a treći pak pojačati strast

Jeste li čuli za moć i vibraciju kristala? Ako pratite astrologiju, numerologiju, sigurno će vas i ovo zanimati. Svaki kristal ima jedinstvenu vibraciju koja može utjecati na vaš život. Neki vam mogu pomoći s nesanicom, drugim s ambicijama, a treći pak pojačati strast. Ako postoji nešto oko čega trebate pomoć, vjerojatno postoji kristal za to.

Kako odabrati kristal? Njegova moć (vibracija) ovisi o boji. Stoga smo za vas pripremili popis koji će vam pomoći u odabiru onog koji vam je potreban.


Crveni kristali

Kao što možete i pretpostaviti, crvena boja se obično povezuje s hrabrošću, snagom, asertivnošću, seksualnom strašću i potencijom. Crveni kristali brzo djeluju pa ćete vrlo brzo osjetiti promjene. Možete ih držati ispod madraca ili pored kreveta, a ako želite pojačati seksualnu strast, najbolje bi bilo staviti ih u blizinu svojih kukova (primjerice u džepove).

Koje kristale odabrati? Karneol, rubin, granat, vatreni ahat, crveni jaspis.

image

rubin

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Narančasti kristali

Kristali u narančastoj boji se obično povezuju s radošću, kreativnošću, plodnošću, obiljem i srećom. Ovo je zapravo kamenje uz koje ćete se osjećati dobro. Držite narančaste kristale u kuhinjskoj ladici kako bi cijeli dom imao dobre vibracije.

Isto tako, ako želite napraviti promjenu i trebate energiju kako biste se donijeli odluku, narančasti kristali su vaš najbolji izbor.

Koje kristale odabrati? Jantar, vatreni opal, narančasti selenit, citrin.

image

jantar

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Žuti kristali

Ako imate problema s koncentracijom, pamćenjem, ispitima, promjenom posla, putovanjima, selidbom, u svim tim aspektima mogu vam pomoći žuti kristali. Možete ih držati u ladicama na radnom mjestu. Ako imate ispit i treba vam pomoć, držite ih u džepu ili pernici. Važno je da je u blizini vas kako biste ih mogli povezati sa svojom vibracijom.

Koje kristale odabrati? Limun kvarc, žuti mjesečev kamen, tigrovo oko, zlato, sumpor.

image

limunov kvarc

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Zeleni kristali

S obzirom na to da svaka boja nosi svoju moć, zeleni kristali se obično povezuju s rastom i razvojem, prirodom, zdravljem i vjernošću. Zeleni kristali su savršen odabir za nakit kojim se obznanjuje dugotrajna povezanost. Čak postoji i vjerovanje da smaragd mijenja boju ako je bračni partner nevjeran.

Zeleni kristali se razlikuju po tome što se njihovi benefiti pojavljuju nakon nekoliko mjeseci, umjesto nekoliko sati kao što je slučaj kod većine kristala drugih boja.

Koje kristale odabrati? Smaragd, mahovina ahat, serpentin, žad, fuksit.

image

smaragd

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Plavi kristali

Ovo su kristali koji vam mogu biti od velike pomoći na radnom mjestu i u vašem domu. Naime, plavi kristali se obično povezuju s mirom, vodstvom, pravdom, autoritetom, partnerstvom i suradnjom. Isto tako, ova boja se povezuje s blagoslovom u kućanstvu. Plave kristale možete držati u hodniku, dnevnom boravku, u ladici na poslu. Također, zapamtite da veličina kristala nije važna kad je riječ o njihovoj moći.

Koje kristale odabrati? Azurit, lapis lazuli, plavi čipkasti ahat, plavi haulit, akvamarin.

image

lapis

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Ljubičasti kristali

Za sve ljubitelje spiritualnog i intuitivnog, ljubičasti kristal morate imati. Naime, ljubičasta se povezuje upravo s proricanjem budućnosti, energetskim iscjeljivanjem, a vama će ljubičasti kristali pomoći da se povežete sa svemirom i počnete bolje koristiti svoju intuiciju. Možete ih koristiti tijekom specifični rituala ili tako da ih stavite na čelo (treće oko), doći ćete do novih saznanja o svijetu oko sebe.

Koje kristale odabrati? Ametist, ljubičasti turmalin, lila kunzit.

image

ametist

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Crni kristali

Da, crna boja se obično povezuje s nekim dubokim promjenama i tugom. Crni kristali se obično povezuju s transformacijom, tugom i blokiranjem negativnih emocija. Kada osjetite da ste napadnuti ili da ste u blizini toksičnosti, držite crni kristal sa sobom. Djeluje kao štit.

Koje kristale odabrati? Tektit, opsidijan, crni koralj, crni oniks, mlaza.

image

crni kristal

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Bijeli ili prozirni kristali

Bijeli i bistri kristali obično se povezuju s jasnoćom, inspiracijom, novim počecima i vitalnošću. Prilično su svestrani. Ako želite imati samo jedan kristal, onda uzmite bijeli ili prozirni. Također se mogu koristiti čišćenje drugih kristala: jednostavno ga stavite pored kristala koji ste puno puta koristili da biste mu vratili snagu.

Koje kristale odabrati? Prozirni kvarc, prozirni opal, prozirni fluorit, prozirni topaz.

image

prozirni kvarc

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Linker
25. travanj 2024 19:42