SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Srce mi preskače i treperi. Koliko je to opasno?

Svakako je preporučljiva dodatna kardiološka obrada

Već pola godine imam problema s promjenama u radu srca. Naime, čak i u mirovanju nekada mi udara dosta jako, a nakon toga kao da treperi. Ako sam na nogama, osjećam kao da ću se onesvijestiti. Takvo stanje slabosti katkad mi traje i sat vremena. Uz to, osjetim kao da mi srce stalno preskače. Radila sam holter i EKG, s dijagnozom blokade desne grane srca. Je li stanje opasno i kako si pomoći u takvim situacijama?

Katarina G., Bjelovar

Odgovara prof. dr. Goran Krstačić, kardiolog:

image
DARKO TOMAS CROPIX

"Već pola godine imate palpitacije (osjećaj ubrzanog i nepravilnog rada srca), a EKG i holter EKG-a pokazali su smetnje provodnog sustava, dakle blok desne grane. Svakako bih preporučio dodatnu kardiološku obradu, laboratorijsku analizu čimbenika rizika, ultrazvuk srca te, ako to nalazi sugeriraju, test opterećenja. Tada će se moći donijeti zaključak o realnom stanju vašeg srca i prema potrebi odrediti optimalna terapija."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
25. travanj 2024 17:31