FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Simbol blagdana

Kako da vaša božićna zvijezda potraje?

Obično se prodaju pakirane u celofan. Treba ga što prije maknuti jer biljka ispušta plin koji, doduše, nije štetan, ali nije dobar za nju i brzo bi joj mogli otpasti listovi

Ne možete zamisliti Božić bez božićne zvijezde i ova ljepotica crvenih listova već krasi vaš dom? Ono što treba znati je da božićnoj zvijezdi najbolje odgovara temperatura između 18 i 22 Celzijeva stupnja. Najbolje ju je zalijevati vodom sobne temperature u podložak teglice, ostaviti da desetak minuta upija vodu, a nakon toga višak izliti. Jednom na tjedan valja dodati tekuće gnojivo, kao i za ostalo sobno cvijeće, a lišće ne treba prskati vodom.

Presaditi tijekom zime

Zvijezde se obično prodaju pakirane u celofan. Treba ga što prije maknuti jer biljka ispušta plin koji, doduše, nije štetan, ali nije dobar za nju i brzo bi joj mogli otpasti listovi. Kad se božićna zvijezda rascvate, listovi joj otpadnu i mnogi je tada jednostavno bace. No, to ne treba činiti jer je Euphorbia pulcherrima višegodišnja biljka. Sa strane stabljike izbijaju novi listovi i već je tijekom zime treba presaditi u veće tegle.

Linker
25. travanj 2024 15:16