Tražite nešto kratkotrajno i jeftino što će vam pomoći u uređenju doma? Dodajte svježe cvijeće.

 SHUTTERSTOCK
Tako šik

Jednostavni trikovi za dom iz snova! Ovi savjeti s TikToka će vas učiniti dizajnerom interijera

Ako se svaki put iznova oduševite nečijim prekrasnim dnevnim i spavaćim sobama na društvenim mrežama, mi znamo kako to možete prenijeti u svoj dom

Društvene mreže su davno prestale biti samo alat za komunikaciju, na njim pronalazimo inspiraciju, rješenja i zabavu. Ako s vremena na vrijeme tražite rješenje za uređenje doma, sigurno koristite Pinterest i TikTok. I vjerojatno se svaki put iznova oduševite nečijim prekrasnim, neutralnim dnevnim i spavaćim sobama i pitate se: kako ti TikTokeri čine da njihovi domovi izgledaju tako šik?


Dodajte savršeno osvjetljenje

Prvo i najvažnije, dobro osvjetljenje je ključno za kreiranje bilo kakvog TikTok sadržaja. I dok su lampe i stropna svjetla odlična, prirodno svjetlo je idealno. Ako imate velike prozore i sobu u koju ulazi puno svjetla, učinite taj prostor centrom vlastitog doma.

- Moj najvažniji savjet je da morate imati dobru rasvjetu - kaže Asma Chhipa, osnivačica Everywhere Homea, za Spruce.

Ona savjetuje da za snimanje bilo kakvog sadržaja postavite svoju "kulisu" nasuprot velikom prozoru i prirodnom svjetlu. I TikTokerica Caroline Kahn se slaže, napominjući da gotovo sve može izgledati odlično na kameri sve dok imate dobro prirodno osvjetljenje.

- Iskoristite sunčevu svjetlost i sjene u svoju korist. Snimam videozapise samo kad vidim da me obasjava sunce. Ono baca lijepe sjene i daje toplinu vašem videu - dodaje TikTokerica Sania Faheem.




Unesite boje korištenjem ukrasa

Iako su neutralne sobe najveći trend na TikToku, Faheem ističe da je važno dodati boje u prostor.

- Čak i ako imate neutralni dom, možete dodati boje cvijećem, knjigama na stoliću za kavu, jastucima, svijećama i ukrasima kako biste svom domu dodali dimenziju - kaže ona.

Faheem ističe da je tako lakše pratiti sezonske ili trendovske promjene. Pokušajte kupiti trendi komade koje možete lako zamijeniti, predlaže ona.

- Mramor je uvelike u porastu u svijetu interijera, ali može biti vrlo skup. Budući da se kućanski trendovi stalno mijenjaju, predlažem kupnju mramorne ladice ili držača za knjige umjesto da ga odaberete za kuhinjsku radnu površinu ili veliki komad namještaja poput stolića za kavu ili blagovaonskog stola - istaknula je.

@sania.faheem Not the “only” way but my main way to find things! I let the shops tell me what I need lol #homeaesthetic #homedecor #neutralhome #neutralhomedecor #homeinterior ♬ Sixty Second Commercial 1 by Michael Reynolds - malcolm



Uspostavite ravnotežu na svojim policama

Ako ste primijetili da se TikTokeri vole pohvaliti svojim policama, postoji razlog za to. Naime, police su savršeno mjesto za dekoracije.

- Ključ je u ravnoteži. Kad snimam, volim slijediti pravilo trojke i pobrinuti da se svaka instalacija koju složim ima neparan broj predmeta, kao i različite visine i teksture, kako bih dobila onaj uravnoteženi, detaljan izgled - navodi Kahn.

@tanisrosee A shelf refresh to clear the mind. I love redecorating my shelves each season ? #shelfstyling #renovationhome #minimalinterior #hmhome #fyp ♬ could you be loveddd - sophi



Koristite svježe cvijeće uvijek i svugdje

Tražite nešto kratkotrajno i jeftino što će vam pomoći u uređenju doma? Dodajte svježe cvijeće.

- Cvijeće uvijek udahne život prostoru koji inače bez ljudi može izgledati pomalo mrtvo - navodi Kahn.

Svakako preporučujemo da odaberete svoje najdraže cvijeće ili ono koje je u najljepšem cvatu.




Odlučite se za neočekivano

Razmišljajte izvan okvira ako želite ukrasiti svoj prostor na izvanredan način, kaže Jennifer Matthews, suosnivačica Tempaper & Co.

- Jedinstveni, pametni savjeti i trikovi za uređenje obično su najpopularniji na društvenim mrežama, poput stavljanja tapeta koje se mogu oguliti i zalijepiti na stubištu za dodatan ukras i boju na neočekivanom mjestu - navodi Matthews.

@lucys_hillside_house I used paste the wall type wallpaper in this video, which is different to the traditional method. #wallpaper #homedecor #learnontiktok #housesoftiktok #dreamhouse #lovemyhome #homedecor #home #scandistyle #homeinspo #decortiktok #homestyling #decoratingtip @lucys_hillside_house ♬ Choking on Flowers - Fox Academy



Ignorirajte trendove

Iako vam TikTok i druge društvene mreže mogu pomoći u pronalasku nekih trendova, važno je da ipak slijedite vlastite želje i planove.

- Ne vjerujem da biste trebali slijediti bilo kakvu estetiku ili trend samo zato što je na TikToku. Dizajniranje vašeg prostora tako je osobno - kaže nam Chippa.

@nicktalksdesign Interior design trends that I don’t think will last! Agree? Disagree? Let me know in the comments! #interiordesign #homedecor #interiordesigntrends #hometrends2022 #designtrends ♬ original sound - Nick Lewis



Kupite vintage komade namještaja

Iako su nam neutralni prostori zaista lijepi, ponekad mogu ostaviti dojam uniformiranosti i kao da gotovo svatko ima isti.

- Najbolji način da to izbjegnete je kupnjom vintage komada, to je sjajan način da otkrijete koji vas stilovi privlače i što vam se stvarno sviđa, umjesto da volite samo ono što je moderno - istaknula je Kahn.

Uklopite nešto neočekivano u svoj dom i sigurni smo, oduševit ćete se.

Ako niste spremni odmah kupiti veliku vintage komodu ili ormar, možete odabrati lampu, vazu ili stolić.

@bbmeyerdesign vintage items bring next level charm and character to your space ?? plus hunting for them is the best part! #vintage #vintagehome #homedecor #interiordesign #antiques #homedecorideas #interiordecorating how to bring vintage pieces into your home #vintagehomedecor #vintageaesthetic ♬ original sound - XVX



Nemojte žuriti

Iako se na društvenim mrežama može činiti kao da je netko svoj dom sredio u mjesec dana, Kahn naglašava da to nije istina i da to ne bi trebao biti vaš pristup. Nemojte pristajati na kompromise ili žuriti s uređenjem svog doma samo da biste završili, napominje ona, jer će pronalaženje pravih komada potrajati.

Linker
23. travanj 2024 12:39