SHUTTERSTOCK
dežurna ordinacija

Jede samo dok gleda u ekran, kako riješiti ovaj problem?

Djeca te dobi često postaju izbirljiva pa roditelji pribjegavaju svemu kako bi dijete pojelo

Imam dječaka od pet godina i smatram da sam pogriješila kada sam ga počela hraniti te sada više ne želi jesti ako nije uključena televizija ili YouTube. Molim vas savjet kako da mu pomognem i kako da riješimo ovaj problem.

  • Lea U., Zagreb

Odgovara dr. sc. Tatjana Lesar, pedijatar, subspec. pedijatrijske gastroenterologije:

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Djeca te dobi često postaju izbirljiva pa roditelji pribjegavaju svemu kako bi dijete pojelo, uključujući i distrakciju (gledanje TV-a ili mobitela i sl.) No, kada dijete počne odbijati jesti ako ispred sebe nema ekran, a roditelji sami ne uspijevaju riješiti problem, potrebno je potražiti pomoć stručnjaka. Prvo je potreban pregled pedijatrijskog gastroenterologa koji će procijeniti opće stanje djeteta i uhranjenost. Po potrebi se radi dodatna obrada te se provodi savjetovanje roditelja i djeteta o hranjenju (terapijsko hranjenje).

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
25. travanj 2024 05:26