Vjerojatno se i vaš način života promijenio tijekom izolacije i postao više sjedalački nego inače, a posljedica toga je višak kilograma koji ste nakupili
 Getty Images/iStockphoto
to je to

DVA U JEDNOM Nakon ovog napitka rijetko tko će vam se približiti, a konačno ćete izgubiti taj višak kila nakupljenih u izolaciji

Osim što hrani daje poseban okus, daje joj i brojna pozitivna svojstva za zdravlje

Pijenje čaja od češnjaka je od najlakših načina da postignete ono za čim ste oduvijek čeznuli: tijelo iz snova

Češnjak je važan dio hrvatske, kao i većine drugih nacionalnih kuhinja. Variva, juhe i umaci gotovo su nezamislivi bez njega. No, osim što hrani daje poseban okus, daje joj i brojna pozitivna svojstva za zdravlje: od smanjenja upale do poboljšanja cirkulacije krvi i jačanja imuniteta. Uz to, taj važan sastojak svake kuhinje usko je povezan i s mršavljenjem jer tvar koju sadrži pomaže u kontroli tjelesne težine.

Vjerojatno se i vaš način života promijenio tijekom izolacije i postao više sjedalački nego inače, a posljedica toga je višak kilograma koji ste nakupili. Jedan od najlakših načina da ih se riješite jest da svako jutro popijete šalicu čaja od češnjaka. To će vam pomoći da vratite liniju u formu, ali i da se zaštitite od infekcija.


Evo na koje vam sve načine češnjak pomaže

• Češnjak povećava razinu energije i pomaže u učinkovitijem sagorijevanju kalorija. Pospješuje i mršavljenje tako što ubrzava metabolizam. Osim toga, češnjak sadrži vrlo malo kalorija, a s druge strane vrlo je bogat hranjivim tvarima.

• Češnjak je poznat po tome da suzbija apetit i smanjuje osjećaj gladi, a njegova svakodnevna konzumacija može vas dugo zadržati sitim i smanjiti rizik od prejedanja. Na taj način češnjak vam zapravo pomaže i u kontroli unosa kalorija.

• Češnjak pomaže i u učinkovitom sagorijevanju masnoća, kako je pokazalo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Nutrition.

• Ovaj popularan sastojak mnogih recepata ima izrazita detoksikacijska svojstva te stoga pomaže u čišćenju tijela od otrova. Poznato je da toksini uzrokuju probavne tegobe, a one usporavaju metabolizam i narušavaju optimalnu razinu inzulina u krvi.


Kako napraviti čaj od češnjaka

Za pripremu čaja od češnjaka potrebno vam je otprilike 3 češnja češnjaka, malo đumbira, med, voda i čajna žličica soka od limuna. Prvo zagrijte vodu u lončiću, zatim je prelijte u šalicu i dodajte u nju komadić đumbira. Zdrobite češnjak pa dodajte i njega, zajedno s medom i sokom od limuna. Dobro promiješajte i uživajte gledajući kako se vaši kilograme iz dana u dan tope. Naravno, do pravih rezultata ćete jedino doći ako uz to pazite i na prehranu te redovito vježbate.

Linker
03. svibanj 2024 11:03