Businesswoman typing on laptop at workplace Woman working in home office hand keyboard

 SHUTTERSTOCK
novost

Trebate liječnika, lijek ili pretragu? Pacijenti od sada jednim klikom mogu vidjeti liste čekanja

Čitatelji će moći pretraživati bogatu bazu zdravstvenih usluga

Više od 6000 klinika, 5000 liječnika i najnovije vijesti iz svijeta medicine samo je dio onoga što nudi nova zdravstvena platforma Qliniqa.hr. Na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade predstavljena je i lansirana platforma koja nudi bazu podataka svih privatnih i javnih klinika i bolnica, stomatoloških i specijaliziranih ordinacija te popis liječnika kategoriziranih po specijalizaciji za lakšu pretragu. Također, pacijenti će moći pronaći sve linkove na liste čekanja, popis dostupnih lijekova i liste liječničkih pretraga kategoriziranih za javne bolnice u kojima ih mogu obaviti kao i popis privatnih ustanova koje nude tražene usluge.

Zdravstvene usluge

- Informacija za pacijente nikada nije dovoljno jer i najveći problem jest komunikacija odnosno nedostatak informacija. Vjerujem da će ova platforma pomoći ljudima oko svega što ih zanima u zdravstvenom sustavu - istaknuo je predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu Ivica Belina.

Na svečanu promociju došli su mnogi liječnici i predstavnici zdravstva poput neurokirurga Fadia Almahariqa i neurologinje Petre Bago Rožankovic iz KBC-a Dubrava, estetskih liječnika Tomice i Dinka Bagatina, stomatologinje dr. Maje Jagodić – Štimac kao i pomoćnice pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje osobe s invaliditetom Grada Zagreba dr. sc Mirele Šentija Knežević, koja je istaknula važnost naprednih informacijskih rješenja koja olakšavaju pacijentima pristup zdravstvenim uslugama jer Grad Zagreb aktivno ulaže u aktivnosti digitalne transformacije.

- Iznimno je važno omogućiti dostupnost usluga putem različitih kanala i unaprijediti pristup informacijama stoga je važno imati što više digitalnih platformi koje to pružaju pacijentima - rekla je dr. Šentija

Osim aktualnih informacija čitatelji će moći pretraživati bogatu bazu zdravstvenih usluga, pogledati podcaste sa stručnjacima iz područja medicine i farmacije dok će klinike i liječnici moći svakodnevno i samostalno ažurirati svoje profile s novostima i pogodnostima za pacijente, a sadržaj će biti pokriven na svim društvenim mrežama.

image

Osnivačica platforme Dalila Turk Mraović

Promo

O tome je govorila i inicijatorica projekta Dalila Turk Mraović istaknuvši kako je cilj i želja da se hrvatskim građanima riješi problem mukotrpnog pretraživanja i da mogućnost izbora. Ovo je projekt koji će rasti i razvijati s ciljem da na jednom mjestu i jednim klikom dođemo do potrebnih informacija u javnom i privatnom zdravstvu.

Linker
20. travanj 2024 05:46