A što vi držite u svojim ladicama?
 Foto: Rawpixel/Unsplash
Kad san postane java

Kod svih važnih odluka, trebali bismo prvenstveno poslušati svoje srce

Ono što sam isprva zamišljaja samo kao žuđeni, ali u tom trenutku potpuno daleki (i pomalo nevjerojatan) osjećaj, postajalo je stvarno na tako prirodan način da sam se nakon protjeka određenog vremena, bacivši pogled na strelicu, osjećala upravo tako, kao da je taj osjećaj najprirodniji dio mog života.

Proteklog sam vikenda održala Radionicu ostvarivanja želja u Rijeci, grupi predivnih žena, koje su u svakoj temi i svakoj vježbi sudjelovale punim srcem i dušom. Kad držim te radionice, uvijek se osjećam kao u nekom posebnom svijetu u kojem zajednički kreiramo moćnu energiju podrške i čuda pa smo tako i ovoga puta od petka do nedjelje sve bile u oblaku čarolije za koju znam da omogućava svim istinskim željama da postanu stvarne.

Jedan od zadataka u ovoj radionici je i postaviti papirnate strelice s natpisima na mjesta u svom domu koja svaki dan pogledamo, primjerice u svoju ladicu s rubljem ili čarapama. Na strelice treba napisati osjećaj koji želimo imati kad nam se neka od želja ostvari i zatim nam je zadatak da se svaki dan kad tu ladicu otvorimo i ugledamo strelicu, kratko uživimo u taj osjećaj.

Što time dobivam?

To je jedan od načina kako podsvijest pridobivamo na svoju stranu. Pri tom je važno da svaka strelica stoji na svom mjestu barem mjesec dana, a poželjno je i više mjeseci.

I ja u svojim ladicama uvijek imam takve strelice, još od vremena kad sam tek započinjala primjenjivati Principe Sonie Choquette, a zatim i držati radionice po njenim programima. I divno mi je prisjetiti se kako su mnoge od tih strelica tijekom godina postale stvarnost. Ono što sam isprva zamišljaja samo kao žuđeni, ali u tom trenutku potpuno daleki (i pomalo nevjerojatan) osjećaj, postajalo je stvarno na tako prirodan način da sam se nakon protjeka određenog vremena, bacivši pogled na strelicu, osjećala upravo tako, kao da je taj osjećaj najprirodniji dio mog života.

Neke su mi strelice u ladicama dobro vidljive, a neke se povremeno "sakriju" pod rubljem ili čarapama.
Tako mi se privremeno sakrila i strelica koju sam si napisala kad sam dovršila svoju knjigu "Život u Čarobnom toku". Napisala sam na nju: "Presretna sam što je moja knjiga svjetski hit" i uživljavala bih se u taj osjećaj kad god bih je pogledala. No nedavno se ta strelica privremeno sakrila pa mi je bilo izuzetno radosno otkrovenje kad sam je neki dan ponovno našla i nasmijala se sama sa sobom: "Vauuu, pa strelica se već ostvarila!"

Naime, prošlog se petka i subote knjiga "Transformation Lessons" u kojoj sam koautorica popela na prvo mjesto na Amazonu u dvije kategorije u USA, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Nizozemskoj! Nas 38 autora bili smo potpuno oduševljeni i zaista je bio prelijep osjećaj dijeliti to zajedničko ushićenje. Osim mene, iz Hrvatske su svoja poglavlja napisale i Ivana Plechinger, Nikolina Balenović-Knez i Milijana Mori.

'Koga' slušati?

Svima nama ostvario se san koji nam je još pred nekoliko mjeseci izgledao samo kao lijepa mašta. A sad je s takvom lakoćom postao stvarnost! Zaista, zaista je sve moguće i molim vas zapamtite da su baš SVI vaši snovi ostvarivi!

Držeći tu strelicu u ruci, prisjetila sam se nekih svojih koraka koji su me doveli do ostvarenja ove želje. I shvatila sam da su svi ti koraci imali istu zajedničku poveznicu: u svakoj situaciji u kojoj sam imala izbor odabrati novi smjer, odgovoriti na poziv ili sam morala donijeti odluku, odabrala sam poslušati srce, žar, žudnju, autentičnost i intuiciju, a odmaknula sam u stranu racio, strahove, logiku, ego, odgađanje i "situaciju". I niz takvih odabira srcem doveo me tako lagano o bez napora do ostvarenja te lijepe želje.

I zato potičem i vas da napišete svoje strelice i zatim se sjetite, kod svih važnih odluka, poslušati prvenstveno svoje srce!

A ja sada idem napisati novu (i precizniju :-)) strelicu: "Sretna sam što je moja knjiga Život u Čarobnom toku svjetski hit!". Ha ha :-)

Linker
27. travanj 2024 00:32