Blagdanski filmovi koji će uljepšati prosinac.

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Filmski adventski kalendar

Popis 25 najboljih blagdanskih filmova uz koje možete uživati u svakom danu do Božića

Filmovi koji će stvoriti božićnu atmosferu u vašem domu

Možete li zamisliti božićno vrijeme bez blagdanskih filmova? Naravno da ne! Sigurno ćete ponovno pogledati Sam u kući, ali ako ipak želite nešto drugo na svojim malim ekranima, ovi filmovi će vas oduševiti.


Luda božićna zvona

Božićni film u kojem glavne uloge igraju Arnold Schwarzenegger i Sinbad kao tate koji se natječu da svojim sinovima kupe najpopularniju božićnu igračku godine "TurboMan". Naravno, upadaju u brojne nevolje.


Gremlini

Prodavač gadgeta traži poseban dar za svog sina i pronalazi ga u trgovini u kineskoj četvrti. Trgovac mu nerado prodaje "Mogwai", ali mu ga prodaje uz upozorenje da ga nikada ne izlaže jakom svjetlu, vodi ili da ga hrani nakon ponoći. Sve se to događa i rezultat je banda Gremlina koja odluči srušiti grad na Badnjak.


Polarni Express

U fantastičnom filmu, jedan dječak posumnja u postojanje Djeda Božićnjaka premda ga otac, majka i mlađa sestra uvjeravaju da on uistinu postoji. Dječak zaključi da nije moguće da sve darove za svu djecu svijeta nije moguće smjestiti u jednu vreću te nije izvedivo cijeli svijet obići tijekom samo jedne noći. Dok vani pršti snijeg, točno pet minuta prije ponoći pred njegovom se kućom zaustavi starinski vlak, a simpatični ga kondukter pozove da s ostalom djecom krene na put prema Sjevernom polu, gdje će, ako iskreno vjeruje, upoznati pravog Djeda Mraza. Tada započinje najuzbudljivija noć dječakovog života.


Djed Božićnjak

Kada razvedeni poslovni čovjek slučajno ubije Djeda Božićnjka, on postaje Djed Božićnjak te doživi nevjerojatnu avanturu sa svojim sinom i vilenjacima. Sljedeće jutro se budi uvjeren da je sve to bio san, no sin mu daje do znanja da se to sve dogodilo. Scott se uskoro počinje i fizički mijenjati....


A Christmas Prince

Ako u jedan romantični božićni film stavite sve klišeje kojih se možete sjetiti, dobit ćete upravo ovaj film. Novinarka dobiva zadatak da pokrije priču o mladom, zgodnom, ali tajanstvenom princu male zemlje po imenu Aldovia, koji treba postati kralj. Naravno, ljubav se upliće u priču.


Zločesti Djed Mraz

U ovoj mračnoj komediji, dva prevaranta prerušeni kao Djed Mraz i Patuljak ponovno se okupljaju kako bi opljačkali trgovački centar na Badnjak. Djedica svoj posao baš i ne obavlja u skladu s imidžem koji inače prati Djeda Mraza pa tako pije, psuje, podriguje i seksa se s ljepoticama iza zavjese dok ga ozarena dječica čekaju ne bi li im podario darove. No, kad prijateljstvo s malim dječakom pokaže njegovu bolju stranu, Djed Mraz se počinje pitati ima li još nade za njega. Upozorenje: Nemojte film gledati u društvu djece!


Divan život

Nakon što George Bailey poželi da se nikada nije rodio, anđeo je poslan na zemlju da ostvari Georgeovu želju. George počinje shvaćati koliko je života promijenio i utjecao, te kako bi bili drugačiji da nikad nije postojao.


Zapravo ljubav

Devet isprepletenih priča ispituje složenost jedne emocije koja nas sve povezuje: ljubavi. Među likovima su David, zgodni novoizabrani britanski premijer koji se zaljubljuje u mladu djelatnicu; Sarah, grafička dizajnerica čija odanost mentalno bolesnom bratu komplicira njezin ljubavni život, i Harry, oženjeni muškarac kojeg privlači nova tajnica.


Najsretnije doba godine

Upoznavanje s obitelji vaše djevojke može biti teško, a još je teže planirati prošnju svoje djevojke kad saznate da ona svojoj obitelji nije ni rekla da je lezbijka. Kad Abby shvati da je njezina djevojka Harper tajila njihovu vezu od obitelji, počne sumnjati poznaje li uopće svoju djevojku. „Najsretnije doba godine” blagdanska je romantična komedija koja urnebesno prati niz emocije, od želju za prihvaćanjem od strane obitelji, vjeronosti sebi do nastojanje da ne pokvarite Božić.


Love Hard

Natalie Bauer, mlada žena iz Los Angelesa bori se da pronađe ljubav. Kada preko aplikacije upozna idealnog partnera, odlazi na drugi kraj zemlje kako bi ga iznenadno posjetila. Ubrzo sazna da se on pretvarao da je druga osoba...


Grinch

Dugometražni film s Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi dodirnut će i one najtvrđeg srca. Ovaj blagdanski film pravi je praznik za oči, a da ne spominjemo da će vam srce biti ispunjeno.


Let It Snow

Snježna oluja okuplja grupu mladih ljudi, a uz to i saznajemo njihove životne priče, probleme koje ih muče i njihove ljubavne interese.


Vilenjak

Buddy je slučajno prevezen na Sjeverni pol kao dijete i odrastao je među Djedovim vilenjacima. Ne mogavši se otarasiti osjećaja da se ne uklapa, odrasli Buddy putuje u New York, u punoj vilenjačkoj uniformi, u potrazi za svojim pravim ocem. Saznaje da je njegov otac Walter Hobbs, cinični biznismen, koji nevoljko pokušava započeti vezu s djetinjastim Buddyjem, a sve rezultira kaosom.


Umri muški

Njujorški policajac John McClane (B. Willis) putuje u Los Angeles u posjet svojoj supruzi Holly koja je postigla uspješnu karijeru u multinacionalnoj kompaniji Nakatomi. McClane u L. A. dolazi na sam Božić i ne sluti da će događaji koji slijede poremetiti njegov susret s obitelji jer istodobno grupa njemačkih terorista, predvođenih Hansom Gruberom, zauzima zgradu.


Čovjek koji je izmislio Božić

Godine 1843. u Londonu, autor Charles Dickens našao se u financijskim problemima nakon što je napisao tri neuspješna romana. U namjeri da popravi lošu financijsku situaciju odlučuje napisati božićnu priču i sam je objaviti u roku od dva mjeseca. No s dolaskom njegovih roditelja pojavljuje se i spisateljska blokada, iz koje Dickens nastoji izaći upuštajući se u razgovore sa svojim izmaštanim likovima.


Praznik

Iris je zaljubljena u muškarca koji se ženi s drugom ženom. Na drugoj strani svijeta Amanda otkriva da je muškarac s kojim živi nevjeran. Dvije žene koje se nikad nisu vidjele susreće se online na web stranici za mijenjanje domova i zamijene domove u vrijeme praznika. Naravno, priča tu tek počinje.


Božićno putovanje obitelji Jangle

Desetljećima nakon što ga je učenik izdao, nekoć radosni proizvođač igračaka pronalazi novu nadu kada mu se na pragu pojavi njegova pametna mlada unuka.


Holidate

S obzirom na pritisak koji blagdani stvaraju samcima, dvoje stranaca pristaju jedno drugome biti platonski plus-jedan tijekom cijele godine. Međutim, mogu zaista biti samo platonski par?


Božićni duhovi

Moderna verzija Dickensove "Božićne priče" u glavnoj ulozi ima bezosjećajnog TV urednika Franka Crossa, umjesto bankara Scroogea, kojem ništa nije važnije od gledanosti njegovih emisija. Ali, susret s duhovima i na njega djeluje...


Božićne kronike 1

Brat i sestra Kate i Teddy Pierce smišljaju plan kako uhvatiti Djeda Božićnjaka na Badnjak. Kad plan krene po zlu, djeca udružuju snage s pomalo veselim Djedom Božićnjakom i njegovim odanim vilenjacima kako bi spasili blagdan prije nego što bude prekasno.


Božićne kronike 2

Tinejdžerka Kate Pierce ponovno se susreće s Djedom Božićnjakom kada Belsnickel prijeti da će otkazati Božić - zauvijek.


Office Christmas Party

Kad izvršna direktorica pokuša zatvoriti podružnicu njezina brata koji je tvrdoglav, on i njegov glavni tehnički direktor moraju okupiti svoje suradnike i napraviti epsku uredsku božićnu zabavu kako bi impresionirali potencijalnog klijenta i zatvorili prodaju koja će spasiti njihova radna mjesta.


Klaus

Sebični poštar i povučeni proizvođač igračaka stvaraju nevjerojatno prijateljstvo, donoseći radost hladnom, mračnom gradu kojem je to očajnički potrebno.


Predbožićna noćna mora

Mješavina božićnog i halloweenskog filma, „Predbožićna noćna mora” animirana je maštarija Tima Burtona, koproducenta filma, koja donosi neobičnu priču, neodoljive likove, odličan soundtrack i obilje zabave. Stanovnicima Halloween Towna već je dosadilo slaviti Noć vještica pa pokušavaju uvesti slavljenje Božića.


Čudo u 34. ulici

Šestogodišnja Susan Walker skeptična je prema priči o Djedu Mrazu, osobina je to koju je dobila od svoje majke Dorey. Kada Dorey dobije zadatak unajmiti Djeda Mraza koji će pozirati s djecom u Macy's-u, ona angažira čovjeka znatiželjnog imena Kris Kringle koji tvrdi da je sam Djed Mraz. Njegove tvrdnje nailaze na podsmijehe i prijetnje institucionalizacijom, ali mladi odvjetnik sa Susan i Dorey, staje u njegovu obranu.

Linker
28. travanj 2024 13:39