Akcija

Pakiraju se posljednji darovi u Zakladi „Hrvatska za djecu“

Akcija Spojimo hrvatska srca treću godinu zaredom veseli najmlađe. Ove godine njih 304 iz 91 udomiteljske obitelji primilo je poklon koji su poželjeli

Hrvatska je i ovih blagdana pokazala veliko srce. Pakiraju se posljednji pokloni u Zakladi „Hrvatska za djecu“ koji odlaze diljem zemlje. Akcija Spojimo hrvatska srca treću godinu zaredom veseli najmlađe. Ove godine njih 304 iz 91 udomiteljske obitelji primilo je poklon koji su poželjeli.

„Ove godine Akcijom smo željeli zahvaliti svim udomiteljima koji su nesebično svoj dom podijelili s djecom bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Za nas u Zakladi to je vrijeme kada smo posebno emotivni i s velikim smo veseljem mjesec dana prikupljali, evidentirali i slali na adrese djece poklone koje su građani darovali najmlađima! – govori suradnica za projekte i potpore Zaklade Lidija Tomljenović i dodaje: „Bilo je tu različitih želja. Od čizmica, jakni, školskih torbi i pribora, do barbika te društvenih igara. Zahvaljujemo svima koji su se i ove godine uključili u Akciju kojom smo ispunili srca najmlađih i ovoga Božića!“

Udomitelji - heroji

Sva 304 poklona poslana su diljem Hrvatske. Udomiteljske obitelji u posebnom su fokusu Zaklade ove godine. Domovi i ustanove za djecu bez roditeljske skrbi sve su puniji, a ono što je djeci u najranijoj životnoj fazi najpotrebnije upravo je obitelj.

„Udomitelje smatramo pravim herojima socijalnog sustava jer je potrebna ogromna ljubav i posvećenost kada dijete bez odgovarajuće roditeljske skrbi prigrliš u svoju obitelj i pružiš mu priliku za sretnije i pravednije odrastanje. Velika su srca i biološke djece udomitelja jer oni s malim pridošlicama u svoj dom, ne dijele samo životni prostor već ono najvrijednije što imaju - svoje roditelje!“ – izjavila je upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić.

Akcija Spojimo hrvatska srca pokazala je koliko smo kao narod suosjećajni i kad su u pitanju želje najmlađih spremni pomoći i darivati. Uz ove lijepe vijesti Zaklada „Hrvatska za djecu“ svima želi sretan Božić.

Linker
20. travanj 2024 14:21