Zaista djeluje
 FOTOGRAFIJE: THAMKC GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Živim.hr
Živim.hr
bizaran, ali genijalan trik

Neka se pećnica čisti dok vi spavate! Da, i to je moguće, potrebna su vam samo četiri ‘čarobna‘ sastojka

15. siječanj 2021.
Majka dvoje djece iz Melbournea, Chantel Mila, na TikToku je podijelila trik za temeljito čišćenje pećnice dok spavate

- Da bi se pećnica očistila dok vi spavate, potrebno vam je 1/2 šalice sode bikarbone, jedna jušna žlica deterdženta za suđe i voda, rekla je Australka Chantel Mila dodajući da je ova metoda čišćenja pećnice izuzetno jednostavna jer se najveći dio posla odradi 'sam' dok vi spavate.

- Miješajte ta tri sastojka dok ne dobijete glatku, pastoznu smjesu koja se lako razmazuje. Nanesite tanak sloj na stijenke pećnice i ostavite preko noći. Sljedeće jutro krpom jednostavno prebrišite pećnicu iznutra, nastojeći ukloniti sve ostatke smjese i dobro počistiti na mjestima gdje je masnoća tvrdokornija. Nakon toga bilo bi dobro pećnicu poprskati bijelim octom koji će pomoći da se uklone eventualno preostali tragovi masnoće - objašnjava Chantel. Razlog zašto je ova metoda tako uspješna jest u tome što je soda bikarbona lužina, a to znači da prodire kroz naslage masti u pećnici koje su kisele. Istodobno tu je i deterdžent za suđe koji pomaže u omekšavanju masnih naslaga.

- Ako ovaj postupak kod vas nije polučio željene rezultate, pokušajte smjesu ostaviti da stoji duže ili ponovite cijeli postupak nekoliko puta - savjetuje Chantel.

Sastojci:

  • 1/2 šalice sode bikarbone
  • jedna jušna žlica deterdženta za suđe
  • voda
  • bijeli ocat

Postupak

1. Pomiješajte sastojke tako da dobijete glatku, kremastu smjesu.

2. Nanesite tanak sloj na stijenke pećnice i ostavite da stoji preko noći.

3. Krpom prebrišite sve površine pećnice, nastojeći odstraniti sve tragove smjese i dobro čisteći područja gdje su naslage masti tvrdokornije.

4. Poprskajte pećnicu bijelim octom koji će ukloniti preostale tragove masnoće.

5. Ponovite ako je potrebno.

Teme
Linker
01. ožujak 2021 20:08