BILJANA GAURINA/CROPIX
tužna vijest

Nakon kratke i teške bolesti preminula je Vera Čudina

Vera Čudina, poznata hrvatska vizionarka, kolumnistica i autorica knjiga umrla je nakon kratke i teške bolesti u 66. godini života

Za Veru Čudinu u Hrvatskoj svi znaju, ali je uglavnom vežu uz predskazanja budućnosti, očekuju od nje čuda, traže pomoć, priželjkuju nemoguće. Ali, ono što mnogi ne znaju - Vera je bila i spisateljica. Voljela je riječi i priče. Životne priče o stvarnim ljudima koje govore o pravim proživljenim životima i njihovim najdelikatnijim trenucima. Priče koje bez milosti razotkrivaju naše slabosti i slave našu snagu.

- Smatram da je riječ najmoćnije oružje svakog vremena, a pogotovo današnjeg, kada interpretacija kao da ide unatrag, a trebala bi ići unaprijed, umjesto da se razvijamo pokušavajući podići razinu naše svijesti mi je umrtvljujemo ponavljanjem već prokušanog i to činimo prepričavanjem do iznemoglosti. Sve više prestajemo misliti i istraživati što znači pojam života, čime svodimo naše postojanje na trivijalne senzacije. Zar nije najljepše otkriti nešto novo o sebi kao o ljudskom biću i našim potencijalima za koje sam sigurna da ih ima beskonačno - rekla je nedavno. U riječima je Vera pronalazila tajne kodove života i upravo kroz pronađene kodove spoznala je neograničenost ljudskog misaonog procesa pomoću kojeg možemo potpuno promijeniti sebe kao osobe, izvući na površinu talente za koje nismo ni znali da imamo i shvatiti da smo puno viša bića nego što mislimo.

Kolumnu Anđeli i demoni na živim portalu pisala je od 2020.

Vera Čudina ispraćena je u Zagrebu u krugu obitelji. Bila je iznimna i neponovljiva, nedostajat će mnogima koji su je voljeli i poštovali.

Linker
27. travanj 2024 10:04