Poigrajte se

 SHUTTERSTOCK
Pripreme za Uskrs

Kreativne ideje za malo drugačije pisanice: Iskoristite vodene bojice, flomastere i cvijeće

Umjesto kupovnih boja za jaja, ove godine izradi pisanice pristupite na drugačiji način


Uskrs nam se bliži, a to znači da se na stolu moraju naći i pisanice. Znamo da možete posegnuti za kupovnim bojama i tako obojati jaja, ali u tome nikakve zabave. Zato smo za vas pronašli nekoliko kreativnih ideja koje možete iskoristiti.


Cvjetne pisanice

Ne možemo zamisliti proljeće bez cvijeća pa zašto ga onda ne biste dodali na pisanice? Pronađite u dvorištu ili u parku nekoliko tratinčica, maslačka ili nekog drugog sitnog cvijeća. Možete od njih napraviti mali vjenčić ili svaki cvijet zasebno zalijepiti jestivim ljepilom. Pustite maštu na volju i prepustite se ukrašavanju.


Minimalističke pisanice

Volite minimalizam? Slobodno to prenesite na dekoraciju pisanica. Upotrijebite flomaster i pretvorite jednostavna tvrdo kuhana jaja u mala umjetnička djela. Kreirajte cvjetne ili apstraktne uzroke. Ako baš i ne želite nešto posebno oslikavati, možete nacrtati točkice, trokutiće ili kvadratiće.

image
SHUTTERSTOCK
image
SHUTTERSTOCK


Pisanice ukrašene vodenim bojama

Uskršnja jaja samo su još jedno platno na kojem možete isprobati svoje slikarske vještine. Započnite miješanjem nekoliko akvarelnih boja na paleti. Zatim kistom premažite jaje čistom vodom, a potom povucite nekoliko laganih poteza akvarelom na mjestima gdje je jaje mokro. Nastavite kistom nanosite istu ili drugu boju dok ne postignete akvarelni izgled koji tražite.

Ako imate talenta za slikanje, slobodno naslikajte zeca, piliće ili neki drugi motiv Uskrsa.


Emotikon pisanice

Ako postoji način da natjerate svog tinejdžera zalijepljenog za ekran da ponovno s vama ukrašava jaja, ova kreativna ideja bi vam mogla pomoći. Obojite svoja jaja u žuto, ostavite ih da se osuše, a zatim nacrtajte svoje emotikone.

image
SHUTTERSTOCK
Linker
18. travanj 2024 03:17