Akromion tim
novost

Korak naprijed u ortopediji - robotska ugradnja proteze koljena

Robot omogućava kirurgu digitalno planiranje i precizno izvođenje operacije čak do u jedan milimetar prilikom rezanja kosti

Najnovija tehnologija koja će značajno unaprijediti kvalitetu zdravstvene skrbi za pacijente predstavljena je u sklopu specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion. Radi postizanja visokih standarda u području ortopedije, bolnica je nabavila najsuvremenijeg robota za ugradnju proteze koljena, ROSA Knee System, Zimmer Biomet. Ovaj vrhunski robotički sustav omogućuje preciznu i personaliziranu kirurgiju pri ugradnji umjetnih koljena, čime se smanjuje rizik od komplikacija te ubrzava proces rehabilitacije pacijenata. Ovaj robot, jedinstveni u Hrvatskoj i okolnim zemljama je karakterističan po tome što je asistent kirurgu tijekom operacije. Uz pomoć navigacijskog sustava i robotske ruke omogućava kirurgu postavljanje proteze koljena u idealnu poziciju.

- Izgradnjom i opremanjem nove bolnice Akromion u Zagrebu omogućavamo našim pacijentima najbolju moguću medicinsku uslugu. Uvođenjem robotskog sustava za ugradnju proteza koljena, potvrđujemo svoju predanost inovacijama i kontinuiranom unapređenju zdravstvene skrbi. Nabavkom robota za ugradnju proteze koljena pratimo najnovija svjetska tehnološka dostignuća u ortopediji - izjavio je prof. dr. sc. Nikola Čičak.

image
Akromion tim

Preciznost i indivudaualni pristup

Robot omogućava kirurgu digitalno planiranje i precizno izvođenje operacije čak do u jedan milimetar prilikom rezanja kosti te individualni pristup svakom pacijentu jer se razvoj digitalnog plana temelji na anatomiji pacijenta. Mogućnost izrade pred-operacijskog plana i kontrola učinjenog svakog koraka tijekom operacije omogućava kirurgu provjeru i unapređenje stečenog znanja. Pred-operacijski digitalni plan kirurg izrađuje uz pomoć robota koji putem digitalne kamere stvara 3D virtualni model pacijentove anatomije tako što prepoznaje okvire s digitalnim senzorima koji se postavljaju na pacijentovu natkoljenicu i potkoljenicu te se tako orijentira na samom koljenu.

- Preciznost znači bolju funkcionalnost proteze, ali i njezinu dugovječnost. S robotom su operacije kraće, mogućnost komplikacija manja. S navigacijom puno manje morate otpuštati meka tkiva, ne morate ulaziti u kost i tako smanjujete krvarenje, manje ste invazivni na nekim tkivima i cijeljenje je brže - izjavio je doc. dr. sc. Denis Tršek, dr.med., specijalist ortopedije.

Implementacija robotskog sustava za ugradnju proteza koljena Akromion potvrđuje svoju posvećenost pružanju vrhunske zdravstvene skrbi te nastavlja unapređivati i modernizirati svoje usluge. Ova prestižna liječnička ustanova predstavlja novu eru u kvaliteti i pristupu zdravstvenoj skrbi za zdravlje i mobilnost. S opremom najnovije generacije i stručnim timom visokokvalificiranih stručnjaka, ova ustanova postavlja najviše standarde u pružanju kvalitetne zdravstvene usluge.

Linker
24. travanj 2024 09:04